LJUBAVNICI NEGIRAJU ZLOČIN: Počelo suđenje za ubistvo Nemanje Grčića (37) u aprilu prošle godine u Vrdniku

S. K.

24. 08. 2020. u 21:16

PRED Višim sudom u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak je počelo suđenje Zoranu Dimiću (52) iz Subotice i Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, optuženima za ubistvo Nemanje Grčića (37), koji je, navodno, bio pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini.

ЉУБАВНИЦИ НЕГИРАЈУ ЗЛОЧИН: Почело суђење за убиство Немање Грчића (37) у априлу прошле године у Врднику

Nemanja Grčić i Danijela Đilasović / Arhiva

Ubistvo se dogodilo 25. aprila prošle godine u jednom privatnom apartmanu u Vrdniku, gde su boravili nevenčani supružnici Nemanja i Danijela. Prema optužnici, Dimić koji je bio u emotivnoj vezi sa Danijelom, tereti se za krivično delo ubistvo, a Đilasovićeva za ubistvo u pomaganju.

I Zoran i Danijela u ponedeljak su pred sudom negirali da imaju veze sa ovim zločinom.

- Nisam kriv. Danijelu znam, to mogu da potvrdim, a na ostala pitanja ne bih da odgovaram, jer je već dovoljno izašlo u javnost posle ovog događaja. Danijela nikada nije tražila od mene da naudim njenom mužu, i ja sam otac dve ćerke kao i ona - rekao je optuženi Dimić i dodao da se neće izjašnjavati ni gde se 25. aprila kretao i šta je radio, jer kako je naveo, to ga može izložiti teškoj sramoti.

Danijela, koja se kao i Zoran, poslednjih godinu i po dana nalazi u pritvoru je istakla da neće iznositi odbranu, već da će se tokom postupka braniti ćutanjem.

Mesto zločina / Arhiva

Istragom je, kako se navodi, utvrđeno da je ona te večeri ostavila odškrinuta vrata od sobe apartmana. Nemanja je ležao na krevetu, a kada je ugledao Zorana da ulazi u sobu, skočio je prema njemu i onda je usledilo rvanje dvojice muškaraca, nakon čega se čuo pucanj iz pištolja sa prigušivačem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna