U STANU UBIJENOG SRBINA 250.000 $: Sumnja se da mu je farmacija bila samo paravan za druge poslove

Z. U.

22. 07. 2020. u 22:04

EKVADORSKA policija je tokom pretresa stana ubijenog Nišlije Saše Spasića (56) pronašla oko 250.000 američkih dolara, ali i lučka (pomorska) dokumenta koja pokazuju da se ovaj Srbin, pored ostalog, bavio organizovanjem i transportom robe u brodskim kontejnerima.

У СТАНУ УБИЈЕНОГ СРБИНА 250.000 $: Сумња се да му је фармацијa била само параван за друге послове

Foto Twitter

Osim toga, u njegovom pasošu zabeležena su česta putovanja do Srbije, Bugarske i Španije!

Utvrđeno je i da je Spasić prvi put ušao u Ekvador preko Perua oktobra 2018. godine.

- Prema nezvaničnim saznanjima, Spasić je u Ekvadoru boravio sa suprugom i maloletnom ćerkom, a imao je registrovano nekoliko firmi za trgovinu farmaceutskim proizvodima. Sumnja se, međutim, da je to bio samo paravan za druge poslove - navedene su sumnje ekvadorske policije. -

Policija je u istrazi njegovog ubistva, u ponedeljak po podne u tržnom centru u Gvajakiliju, utvrdila da je on često putovao, najčešće avionom i to ka Beogradu, Sofiji i gradovima u Španiji.

U više navrata, kako se navodi, boravio je i u Peruu. Poslednji put u ovoj zemlji bio je početkom jula ove godine. Pre tri i po meseca je stigao u ekvadorski grad Gvajakil, gde je bio sve vreme i odakle je često odlazio ka Limi.

- Novac koji je pronađen u njegovom stanu bio je bez porekla - objavili su ekvadorski mediji. - Ta činjenica, kao i dokumenti, koji se odnose na brodski transport, prema tvrdnjama policije, mogu da ukažu na organizovani kriminal, kao i to da je Spasić bio deo toga.

Čelnici ekvadorske policije navode da je ubistvo Spasića najverovatnije naručena mafijaška egzekucija. Nepoznati mladić prišao je stolu za kojim je sedeo sa suprugom i ćerkom. Prišao mu je neopaženo baš u trenutku dok je konobar zapisivao narudžbinu. Ispaljena su tri hica, od kojih je ga je jedan pogodio u glavu i na mestu usmrtio.

Komandant policije Viktor Araus izjavio je da se sumnja da je žrtva ubijena zbog povezanosti za "organizovanim kriminalom, nelegalnom ekonomijom i trgovinom drogom" ne precizirajući o čemu se tačno radi.

Foto: prinrskirn

- Svako u životu prolazi onako kako radi i čini - rekao je Araus odgovarajući na pitanje novinara o Spasiću. - Ako postoje ljudi koji su povezani sa kriminalnim aktivnostima, oni su svesni kako bi mogli da završe, ali i kakvim su opasnostima izloženi.

POVEZANI ZLOČINI?

NEKOLIKO sati pre ubistva Spasića, u ovom ekvadorskom gradu dogodio se još jedan zločin. Žrtva je usmrćena na balkonu svoje kuće. Kamere su zabeležile da su napadači prolazili motorom i da je suvozač ispalio hice ka meti i likvidirao je. Dvojica osumnjičenih za to smaknuće na balkonu su uhapšena. Sada se istražuje da li su oni povezani i sa ubistvom Spasića nekoliko sati kasnije.

EGZEKUTORI

EKVADORSKA policija je saopštila da je identifikovala ubicu, ali nije jasno i da li je on lociran i uhapšen. U pojedinim medijima je objavljeno da su dvojica egzekutora privedena i da se istražuje da li su povezani sa Spasićevom likvidacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)