PREDSTAVNICI JP "SRBIJAGAS" U LESKOVCU: Održan sastanak povodom nastavka gasifikacije na jugu Srbije

Игор Митић
Igor Mitić

16. 04. 2021. u 14:31

PRODUŽENjE magistralnog gasovoda za snabdevanje juga Srbije ovim energentnom bila je tema sastanka koji je direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i stručni tim ovog preduzeća održao u petak sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima.

ПРЕДСТАВНИЦИ ЈП СРБИЈАГАС У ЛЕСКОВЦУ: Одржан састанак поводом наставка гасификације на југу Србије

GU Leskovac

Radi se o projektu ubrzane gasifikacije Leskovca, Vladičinog Hana i Vranja koji je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na sastanku je sagledana buduća potrošnja gasa posebno u kontekstu razvoja industrijskih zona.

Do Leskovca je već doveden čelični gasovod visokog pritiska, pa se razgovaralo i o fasifikaciji grada koji je započela kompanija „Jugorosgas“. Da bi posao na kompletnoj gasifikaciji Leskovca, njegove okoline i industrijskih zona bio ubrzan dogovoreno je strateško partnerstvo lokalne samouprave i „Srbijagasa“ koje će biti potpisano do kraja narednog meseca.

Leskovcu je to važno zbog budućih razvojnih projekata i zaštite životne sredine. Cvetanović je zahvalio rukovodstvu „Srbijagasa“  jer je najavljen početak radova na gasifikaciji severne industrijske odnosno takozvane „Zelene zone“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad