MIHAJLOVIĆ U RESAVICI: Bezbednost rudara je prioritet

J.Su.

14. 12. 2020. u 15:08

ZA manje od dve nedelje bila su dva incidenta u kojima je jedan radnik Resavice izgubio život, a dva su povređena i nalaze se u bolnici.

МИХАЈЛОВИЋ У РЕСАВИЦИ: Безбедност рудара је приоритет

Zorana Mihajlović

To je bio veliki alarm za mene da moramo da razgovaramo o bezbednosti radnika. Ljudski život nije statistika i svaki izgubljen život je nenadoknadiv gubitak, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

 

- Poslednje dve decenije u Resavici je bilo oko 11.000 teških i lakih povreda i 27 izgubljenih života, odnosno 554 povrede godišnje - istkala je Mihajlović.

Mihajlovićeva je, nakon posete JP PEU Resavica i sastanka sa poslovodstvom i sindikatima tog preduzeća, rekla da nije kabinetski ministar, već da razgovara sa svima u energetskom sektoru, a da su glavne teme danas bile bezbednost radnika i unapređenje uslova rada.

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" JP PEU Resavica Slobodan Lupšić kaže da je ovaj sindikat stavio akcenat na bezbednost i zdravlje radnika i da je ministarka sa svojim timom pokazala spremnost na zajednički rad sa sindikatom i rešavanje problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)