RAZDVAJANJEM DO UVOĐENJA REDA: Vlada Srbije usvojila plan za reorganizaciju "Srbijagasa"

J.Su.

10. 12. 2020. u 18:14

SRBIJA zaslužuje da ima gasni sektor koji je moćan i profitabilan.

РАЗДВАЈАЊЕМ ДО УВОЂЕЊА РЕДА: Влада Србије усвојила план за реорганизацију Србијагаса

Foto arhiva V. N.

Sprovođenje plana koji je predložilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a Vlada Srbije prihvatila, omogućiće da to i realizujemo, sa jasnim zadacima i rokovima. Reformisanje "Srbijagasa" stvoriće uslove za stabilno i sigurno snabdevanje gasom, kao i mnogo efikasnije i profitabilnije poslovanje gasnih preduzeća, a što je važno i zbog infrastrukturnih projekata koje realizuju.

Ovo je izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović i dodadala da je Vlada na sednici usvojila plan za reorganizaciju "Srbijagasa". Time će započeti reformisanje i modernizacija gasnog sektora.

- Plan reorganizacije "Srbijagasa" podrazumeva, pre svega, razdvajanje delatnosti transporta i distribucije gasa između "Srbijagasa", "Transportgas" i "Distribucijagas Srbija" - kazala je Mihajlović. - Licenciranje ovih preduzeća za delatnost koju obavljaju, kao i usklađivanje njihovog rada sa Zakonom o energetici. Biće donet i predlog mera za rešavanje pitanja brojnih povezanih preduzeća, u kojima "Srbijagas" ima učešće u kapitalu, a koje opterećuje poslovanje ove kompanije. Reformisanje je i međunarodna obaveza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024