UNIJA POSLODAVACA SRBIJE: Mnogi će ostati bez posla, biće teško bez podrške države

S. B.

19. 11. 2020. u 19:27

УНИЈА ПОСЛОДАВАЦА СРБИЈЕ: Многи ће остати без посла, биће тешко без подршке државе

Foto A. Stevanović

UNIJA poslodavaca Srbije upozorava da će biti mnogo teško održati nivo privrednog delovanja u narednoj godini bez podrške države i da treba očekivati da će zbog toga mnogi ostati bez posla.

Krajem godine istice rok u kojem firme koje su koristile državnu pomoć zbog korone ne smeju da otpuštaju zaposlene.

Reč je, inače, o nešto više od milion zaposlenih u oko 235.400 firmi, kojima su isplaposlednje "kovid naknade" u vidu 60 odsto minimalca iz državnog budžeta.

- Ove godine su firme opstajale, a zaposleni bili pošteđeni gubitka posla zahvaljujući podršci države kaže počasni predsednik Unije Nebojša Atanacković, - Gde će se ostajati bez posla, u velikoj meri zavisiće od delatnosti.

Najteže će biti u turizmu i ugostiteljstvu. Sve firme koje se bave međunarodnim turizmom će biti ili zatvorene ili će vrlo teško opstati sa sasvim malim brojem zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ja 78

19.11.2020. 21:32

Tu ćemo tek biti u problemu. Zamislite ko ostane bez posla a mora da plati režije, kupi hranu i sve ostalo za svoju porodicu(prvenstveno za decu). Šta je njemu ostalo sem da se bavi krađama? Nema posla a nekako mora da obezbedi porodicu.... Kuku nama! Nek nam je Bog u pomoć.