BROJ PACIJENATA SA RESPIRATORNIM PROBLEMIMA U PARAĆINU I DALJE RASTE : Kovid ambulanta preseljena u posebnu zgradu

Z.Rašić

19. 11. 2020. u 18:57

ČAK 135 pregleda obavili su lekari kovid-ambulante Doma zdravlja u Paraćinu za protekla 24 sata, od čega se 45 pacijenata prvi put javilo sa respiratornim problemima, a 90 je bilo kontrola. Urađeno je 18 uzorkovanja za PCR test i brisevi su poslati referentnoj laboratoriji, a od 24 serološka testa urađenih putem vađenja krvi, pet su bila pozitivna.

БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА СА РЕСПИРАТОРНИМ ПРОБЛЕМИМА У ПАРАЋИНУ И ДАЉЕ РАСТЕ : Ковид амбуланта пресељена у посебну зграду

Foto: Z.Rašić

 Stigli su nalazi PCR testova za koje su brisevi uzeti prekjuče, među njima dvadeset pozitivnih.

Kako se sve više ljudi javlja u kovid-ambulantu koja se do danas nalazila u previjalištu centralnog Doma zdravlja, taj prostor je dostigao svoj maksimalni kapacitet, pa je ambulanta preseljena preko puta – u objekat stare Hitne pomoći, gde se i nalazila u piku prvog talasa epidemije.

Foto: Z.Rašić

 

Odmah pored, na parking-prostoru koji je sada zatvoren, postavljen je šator koji će služiti kao čekaonica u slučaju da dođe do priliva većeg broja pacijenata i pogoršanja vremenskih prilika.

 U Opštoj bolnici u kovid-odeljenju hospitalizovana su 34 bolesnika, od kojih su dva na respiratorima, a prethodne noći je jedan  preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)