NAŠA ZEMLJA MEĐU TOP PET ZA BLOKČEJN EKSPERTE: Saradnja Srbije i Dubajia u novim tehnologijama

E.B.T.

19. 11. 2020. u 16:45

PRIVREDNE komore Srbije i Dubaija radiće na zajedničkim projektima iz oblasti blokčejn tehnologija, zaključeno je na današnjem onlajn skupu predstavnika dvaju komora posvećenom ovoj temi.

НАША ЗЕМЉА МЕЂУ ТОП ПЕТ ЗА БЛОКЧЕЈН ЕКСПЕРТЕ: Сарадња Србије и Дубајиа у новим технологијама

Marko Čadež / Foto Novosti

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je prema izveštaju organizacije "Startap Genome" Srbija među pet zemalja u svetu koje su najbolje mesto za blokčejn eksperte.

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od najinovativnijih ekonomija sveta, gde se blokčejn tehnologija primenjuje u mnogim oblastima života i poslovanja, kao što su trgovina, praćenje lanaca snabdevanja, zaštita dokumenata.

Čadež je naveo da je sa ljudima iz blokčejn zajednice razgovarao o tome kako da se ova tehnologija približi ljudima i da se iskoristi u smanjenju troškova i podizanju produktivnosti.

- Nadam se da će današnji događaj rezultirati novim skupom na kome ćemo se baviti projektima koje možemo zajedno da razvijamo i da dalje unapređujemo saradnju - rekao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Dubaija, Hamad Buamim, izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da rade zajedno sa Privrednom komorom Srbije i sarađuju na korist privrednika.

- Danas razgovaramo o tehnologiji, a ono što smo naučili iz ove krize jeste da je tehnologija ključna za kompanije da prežive - istakao je Buamim. - Verujem da će sadašnja kriza sa kovidom ubrzati mnoge stvari u razvoju ove oblasti.

Blokčejn za Dubai je, kako kaže, veoma zanimljiva oblast i njihov cilj je da mnoge državne servise i usluge realizuju i transformišu koristeći ovu tehnologiju. To će, prema njegovim rečima, doneti mnoge koristi, u vidu ušteda, veće efikasnosti, brzine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!