VAŽNO ZA GRAĐANE Izbegnite kamatu - evo kada ističe rok za plaćanje poreza

S. B.

12. 11. 2020. u 13:45

VLASNICI nekretnina imaju rok do subote 14. novembra da izmire i poslednju ratu poreza na imovinu.

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ Избегните камату - ево када истиче рок за плаћање пореза

Foto: Arhiva VN

Pošto je reč o danu vikenda, uplate su moguće do ponedeljka 16. novembra. Ovoga puta, pošto su im stigla poreska rešenja, treba da nadoknade i eventualnu razliku između utvđene obaveze i dosad plaćenih akontacija.


Prema zakonu o porezu na imovinu, ovaj namet se plaća na svaka tri meseca. Rok je 45 dana od početka tromesečja, pa se desi da nekada nije 15. u tom mesecu, baš kao ove godine.
Vlasnicima kvadrata, koji ovu obavezu ne namire na vreme, preti kamata. Ona trenutno iznosi 11,5 odsto na godišnjem nivou. Čini je referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije uvećana za deset odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)