ZLATIBOR NAJPOSEĆENIJA PLANINA: Ostvareno skoro pola miliona noćenja

E.B.T.

09. 09. 2020. u 17:30

ZLATIBOR je, sa više od 491.000 noćenja ostvarenih u prvih osam meseci ove godine, najposećenija planina u Srbiji, podaci su Republičkog zavoda za statistiku objavljeni na sajtu Turističke organizacije Zlatibor. Kako je navedeno, Zlatibor je i ovog leta, uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji u zemlji i svetu, zabeležio veoma visoku posećenost.

ЗЛАТИБОР НАЈПОСЕЋЕНИЈА ПЛАНИНА: Остварено скоро пола милиона ноћења

Foto: Tanjug

Rekordne posete ostvarene su na skoro svim lokalitetima, a ove godine veliko interesovanje vladalo je za vidkovce na Gradini i Obadovom brdu, koji su izgrađeni prethodinih godina.

Iz TO Zlatibor podsećaju da se ove godine počelo sa velikom rekonstrukcijom turističkog centra planine, radovi na Kraljevom trgu se privode kraju i on dobija potpuno novi izgled. Završava se i uređenje Trgovačke ulice u kojoj će se smestiti svi lokali koji su se ranije nalazili oko jezera, a ulica koja spaja Hotel "Olimp" i odmaralište "Dunav" biće moderno šetalište pogodno za porodice sa malom decom i bebama, kao i za osobe sa invaliditetom.

Nakon završetka rekonstrukcije Trga i puštanja u probni rad Gold Gondole, priprema se još jedna velika investicija na Ribničkom jezeru. Na međustanici gondole u najavi je podizanje turističkog kompleksa Zlatnog grada na više od 200 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!