MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Pomoć za sve majke pri kupovini prvog stana ili kuće, ovo su uslovi za prijavu

Novosti online

20. 02. 2022. u 10:24

MINISTAR finansija Siniša Mali bio je gost Jutarnjeg programa na TV "Prva". Mali je između ostalog, govorio o detaljima subvencije za kupovinu prvog stana ili kuće.

МАЛИ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Помоћ за све мајке при куповини првог стана или куће, ово су услови за пријаву

Foto: Printskrin TV Prva

- Još jednom pokazujemo koliko želimo da podržimo mlade bračne parove. Donesena je uredba i očekujemo da narednih dana krenemo sa sprovođenjem pomoći. Nosioci ove pomoći su majke. Za svaku majku, koja je dobila dete od 1. januara ove godine ili će tek dobiti bebu, država pomaže ovom merom.

- Ukoliko živite na selu država će vam donirati 20. 000 evra

- Ukoliko kupujete stan, država takođe daje 20 odsto sredstava, jedino ograničenje je što u tom slučaju ne smete da prodate 5 godina nekretninu - objasnio je ministar.

Foto: Printskrin TV Prva

 

Mera se odnosi i na samohrane majke

- Uslov za prijavu je i da supružnici imaju primanja ispod prosečne zarade. Odnosno, da imaju manje od 1.200 evra zajedno.

Takođe, ova mera se odnosi i na samohrane majke.

Ministar je podsetio i na pomoć države za prvo, drugo i treće dete.

Ono što je cilj je da majka bude nosilac ove mere, nosilac sigurnosti i u slučaju razvoda da dete bude obezbeđeno - naglasio je Mali i dodao da je izdvojen novac za sve i pozvao građane da se priključe.

Pomoć za mlade od 100 evra

- Ispunili smo obećanje koje smo dali. Vodimo odgovornu ekonomsku politiku. 1.,2, i 3. juna ćemo ponovo isplatiti 100 evra mladima od 16 - 29 godina. Prijave će biti od 16 maja. Naše javne finansije su stabilne i pokazujemo da ispunjavamo obećanja koja smo dali - rekao je Mali.

O opoziciji i podmićivanju građana sa 100 evra

- Ovo je prevashodno ekonomska mera, ne glasaju mladi od 16-18 godina. Ovo je mera koju sprovodimo već dve godine - rekao je ministar.

Foto: Printskrin TV Prva

 

Obezbeđene robne rezerve

- Nabavili smo ogromne količine robnih rezervi, ta roba stiže ili je već stigla u naša skladišta - naglasio je Mali.

Rešenje za studentske zahteve

- Započeli smo razgovore sa studentskim organizacijama, naći ćemo rešenje za njihove zahteve. Napravićemo studentske kartice koje mogu biti i platne - istakao je Mali na kraju gostovanja kod Marije Savić Stamenić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel