UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Banke uvode se nove naknade za korišćenje platnih kartica - pažljivo čitajte ugovore

B. Ca.

13. 08. 2021. u 15:54

KLIJENTI pojedinih banaka već su dobili obaveštenja o novim taksama koje im slede u narednim mesecima. Na spisku naknada su i nove koje se odnose na korišećenje kartica.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Банке уводе се нове накнаде за коришћење платних картица - пажљиво читајте уговоре

Foto: Arhiva

Ako ne pročitaju pažljivo i do kraja spisak sa svim promenama koje banke šalju kao predlog novog ugovora, klijentima banaka može da promakne da zaboravljanje PIN-a, zamena kartice po hitnom postupku, ili blokada, mogu da budu neplaniran udar na džep.

Kome se dogodi da izgubi karticu, ili mu bude ukradena, ѕa zamenu kartice po hitnom postupku moraće da plate 600 dinara, a svaka zamena kartice po zahtevu klijenta košta od 300 do 600 dinara, u zavisnosti da li je platna ili kreditna plastika. Verovatno većina u ovakvom slučaju blokira karticu da spreči krađu, ali zato nakon toga sledi tarifa za deblokadu - još 600 dinara. Slanje opomene koštaće 300 dinara. Ako klijent želi da zameni PIN na bankomatu svoje banke, što mnogi često rade da bi lakše upamtili broj, to će ih sada koštati 100 dinara. Za isplatu novca sa bankomata drugih banaka, takođe je u najavi skuplja taksa, od najmanje 200 dinara po transakciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)