BEZ OSNOVA BOJAZAN ZA RAD TUŽILAŠTVA U SLUČAJU SIMONOVIĆ: Oglasilo se Odeljenje za odnose sa javnošću Državnog veća tužilaca

Novosti online

23. 04. 2021. u 13:49

DRŽAVNO veće tužilaca je na danas održanoj sednici usvojilo novi Etički kodeks javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije sa smernicama za primenu kojim se značajno unapređuje etika u postupanju nosilaca javnotužilačke funkcije u našoj zemlji.

БЕЗ ОСНОВА БОЈАЗАН ЗА РАД ТУЖИЛАШТВА У СЛУЧАЈУ СИМОНОВИЋ: Огласило се Одељење за односе са јавношћу Државног већа тужилаца

Foto: Arhiva

S tim u vezi, Državno veće tužilaca je razmatralo i izjave za medije koje je tokom prethodnih dana zamenik osnovnog javnog tužioca i član veća iz tog reda, Milovanović, davao delu medija u vezi predmeta osuđenog Simonovića, nalazeći da navedeni postupci bez osnova izazivaju bojazan kod jednog dela javnosti u vezi daljeg postupanja javnog tužilaštva povodom ovog predmeta.

Državno veće tužilaca snažno osuđuje ugrožavanje bezbednosti i vršenje nasilja prema novinarima, tj. licima koja se bave poslovima od javnog značaja u oblasti informisanja a u vezi tih poslova, i poziva sve javne tužioce i zamenike javnih tužilaca da odlučno postupaju u tim predmetima pridržavajući se Opšteg obaveznog uputstva Republičkog javnog tužioca iz decembra meseca 2020 godine.

Državno veće tužilaca je pozvalo zamenika Milovanovića da kolegijalno, ukoliko smatra za potrebnim, pomogne svojim kolegama u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u daljem toku postupka naglašavajući da se trenutna faza nalazi u rukama Apelacionog suda u Beogradu, a ne javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)