MERIMA ISAKOVIĆ SE OGLASILA ZA "NOVOSTI": Ako me pozovu, svedočiću protiv Lečića - ne poznajem Danijelu Štajnfeld

D.B.M.

08. 04. 2021. u 15:45

МЕРИМА ИСАКОВИЋ СЕ ОГЛАСИЛА ЗА НОВОСТИ: Ако ме позову, сведочићу против Лечића - не познајем Данијелу Штајнфелд

Foto: Instagram

GLUMICA Merima Isaković kaže da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovesti "Nedeljniku" tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2009. godine.

- Ja ovih dana radim do kasno pa ne mogu da budem na raspolaganju novinarima, ali mislim da za sada nije ni neophodno: sve što sam želela da kažem rečeno je u Nedeljniku. Molim vas da čitaocima damo priliku da prožive teške ili šokantne istine koje sam iznela u tekstu - rekla je Merima za "Novosti".

Glumica ističe da ne poznaje Danijelu Štajnfeld.

- Izgleda da je to ostalo nejasno. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju

kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti vesti stižu sa zakašnjenjem, jer mnogo radim - istakla je Merima.

Takođe, navodi da će, ukoliko je Tužilaštvo pozove, biti svedok u slučaju Danijele Štajfeld:

- Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe.

Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima - zaključuje ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

bane Zemunac

08.04.2021. 16:25

Nikako mi nije jasno ,da sve naivne glumice [18 godisnje] ,od kojih je i Merima su glumile u filmovima koji su bili na ivici pornografuje i sada posle decenija ispadose silovane? pogotovo sto u svim tabloidima su prikazane slikama kao bogorodice ,nevinog i tuznog pogleda .Danije smesno bilo bi zaista tuzno .

Boba

08.04.2021. 16:31

Ko zna koliko ima žrtava, ali ne smiju da se jave jer će ih mediji i zaostalo društvo rastrgnuti. A to silovatelji koriste. Izjava gospođe Isaković potvrđuje arogantno i narcističko ponašanje tog glumca. Niko me ne može ubijediti da mu to nije bila praksa.

dusica

08.04.2021. 16:50

Merima nam kaze da ne poznaje Danijelu, sada joj se Danijela zahvaljuje na datom obecanju. Nismo bas tako naivni da ne prepoznajemo manipulaciju.

buki

08.04.2021. 23:10

@dusica - Nije obećanje dala Danijeli nego Lečiću - da će javno ispričati šta joj je uradio, ako čuje da je ponovio takvo nedelo. Vaše razumevanje pročitanog je veoma diskutabilno, ali Vas to ipak ne sprečava da komentarišete. Pročitajte par puta tekst, biće sigurno bolje.

posmatrač i svedok

08.04.2021. 17:52

Merima mora da nešto prodaje ovih dana po Srbiji, kad se ovako oglašava. Svaka propaganda je dobra propaganda. Ona ništa ne radi bez računa. Pamtimo još neke njene nečuvene postupke. Nije zlato sve što sija.

Ana

08.04.2021. 21:19

Sud neka sudi. Branislav je pokušao da siluje Merimu i posle toga je molio da mu oprosti. Šta ako je to istina? Ružno, ali, to su bila neka druga vremena. Nije uspeo u svojoj nameri i to ga je dovelo do pročišćenja zbog koga je i sam rekao da ga je spasila. A šta ako je Danijela to negde pročitala i smislila čitav zaplet koristeći iste reči? Ona ne deluje iskreno. Deluje kao neko ko želi da pokrene svoju karijeru, gradeći je na nekoj aktuelnoj temi, kao što je silovanje. I neće na poligraf. Žena sam i kao sve žene, svašta se prođe kroz život. Imam i ćerku i sina. Najviše se brinem da ćerka ne bude ugrožena u nekoj prilici, ali me je strah i nepravednih optužbi koje bi moj sin mogao jednog dana da pretrpi a znam koliko je nežan i pažljiv. Mislim da žene, ne sve, ali neke, znaju da zloupotrebe mogućnost da se nekom osvete na ovaj način, jer za optužbe nisu potrebni forenzički dokazi. Danijela je tvrdila da je tada imala 21 godinu, a ispostavilo se da je imala 28. Gde je kraj ili početak njenim lažima? Po meni, ne treba ovaj slučaj poistovećivati sa Mikinim slučajem.