DUGUJEMO MU NEIZMERNU ZAHVALNOST: Roditelji malog Gavrila upoznali vatrogasca Đorđa koji je postavio Ronaldovu traku na licitaciju

Novosti online

01. 04. 2021. u 19:53

ĐORĐE Vukićević je dao kapitensku traku Kristijana Ronalda na licitaciju za lečenje Gavrila Đurđevića

ДУГУЈЕМО МУ НЕИЗМЕРНУ ЗАХВАЛНОСТ: Родитељи малог Гаврила упознали ватрогасца Ђорђа који је поставио Роналдову траку на лицитацију

Foto: Instagram

Mladić u sredini je Đorđe Vukićević, vatrogasac koji je "spasio" bačenu kapitensku traku Kristijana Ronalda, a popred njega su roditelji malog Gavrila Đurđevića, za koga se trenutno sakuplja 2,5 miliona evra za lečenje spinalne mišićne atrofije. Đorđe je dao kapitensku traku na licitaciju za Gavrilovo lečenje. Roditelji, kako navode, Đorđu duguju neizmernu zahvalnost.

- Danas smo upoznali Đorđa Vukićevića, vatrogasca čijom inicijativom je kapitenska traka Kristijana Ronalda završila na licitaciji za našeg Gavrila. Što zbog same trake, što zbog lažnog licitiranja ogromnih suma, oko nje se podigla velika prašina i bila je glavna tema zadnjih dana, kao i naša priča o Gavrilu i njegovoj bolesti. Neizmernu zahvalnost dugujemo ovom čoveku kao i njegovim kolegama na nesebičnom gestu koji je uradio za našeg Gavrila ❤️ Zahvaljujući svemu što se izdešavalo, iako gorak ukus u usima zbog nade koju smo imali da će možda novac biti skupljen, naša priča se raširila gotovo do svakog čoveka Srbije i učvršćeni su temelji koje postavljamo a do cilja ćemo stići još brže ❤️ Naravno, dugujemo zahvalnost i svima vama koji ste uz nas od samog starta i što ćete biti uz nas. Borimo se do kraja, do 2.5 miliona - piše na Instagram stranici "Za Gavrilovu pobedu".

Podsetimo, u utorak je razokriveno da je traka koju je Ronaldo bacio na travu Marakane dok je izlazio sa terena zbog nepriznatog gola, dospela zapravo u ruke vatrogasca Đorđa Vukićevića kome nije palo na pamet da je zadrži, već ju je odmah dao na licitaciju za Gavrilovo lečenje.

- Bio je to baš lep i neopisiv osećaj. Ali, odmah smo znali gde ćemo i šta ćemo sa njom. Kada sam kretao od kuće poželeo sam da, ako nešto budem dobio na tom meču, ide u humanitarne svrhe. To se i desilo. Pre utakmice sam video reklamu za malog Gavrila, tako da nije bilo dileme kada sam uzeo traku kome će da ide. Bez obzira na to što želim da dođem do tih suvenira, uvek bih ih davao u humanitarne svrhe. Mnogo je lepše pomoći nekome, nego imati taj suvenir za sebe - rekao je Đorđe u izjavi za Telegraf.rs.

Njegov divan gest upropastilo je nekoliko pojedinaca koji su na licitaciji na Limundu ostavljali lažne ponude, ali nada u ljudsku dobrotu ne bledi.

A sada je najpotrebnija, jer da bi otišao na najvažnije životno putovanje i dobio najskuplji lek na svetu, Gavrilu je potrebno ukupno 2.5 miliona evra. Dosada je skupljeno oko 500.000 evra, dakle petina te sume.

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Od danas počinje sa radom i broj za Republiku Srpsku. Pozovite 1432 i pomozite malenom Gaši. Cena poziva je 1 KM.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara