VAŽNO UPOZORENJE ZA VLASNIKE PASA: Masovno bacaju otrove, posebno pazite ako ljubimce šetate ovim delovima Beograda

Novosti online

28. 03. 2021. u 15:29

UPOZORENjA da se otrovi za pse masovno bacaju po gradu kruže društvenim mrežama. Iz udruženja BETA (Better Empathy Towards Animals) ističu da su im u toku marta stalno javljali gde je bačen otrov u Beogradu.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВЛАСНИКЕ ПАСА: Масовно бацају отрове, посебно пазите ако љубимце шетате овим деловима Београда

Ljubimci u Tašmajdanskom parku

- Najviše se dešavalo na Novom Beogradu, ceo potez od blokova do Bežanijske kose, kao i na Vračaru. I dalje to traje... - istakli su iz ovog Udruženja.

I u Fejsbuk grupi "Izgubljeni i nađeni psi u Beogradu" napisano je da vlasnici povedu računa ukoliko svoje kućne ljubimce šetaju ulicama Novog Beograda.

Naime, kako se navodi, u pojedinim blokovima, bačen je otrov, a već je nekoliko pasa otrovano.

- Bačen otrov u blokovima 61, 62, 63, 64, 70 i 45 na Novom Beogradu, Boža vlasnički pas i još pet pasa otrovano, blok 64 posebno, ne puštajte pse bez povoca - navodi se u Fejsbuk objavi.

Vlasnički pas Boža povraćao je krv.

- Imao je i krvav proliv. Veterinar je posumnjao da je u pitanju otrov kreozan jer je Boža imao pucanje kapilara u digestivnom traktu. Kako mi je objašnjeno, nijedna bakterija ni virus, to ne mogu tako brzo da urade - objasnila je za Božina vlasnica.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" kazali su da su početkom februara imali oko osam prijava za sumnju da su kučići u Kovilovu i Sremčici otrovani, a da u martu takvih prijava nije bilo.

Foto: EPA

 

Psi u agoniji, umirali za pola sata

U prigradskom naselju Sremčica u Beogradu smrt nekoliko pasa uznemirila je stanovnike. Šest pasa nastradalo je u mukama naočigled ljudi. Veruju da su otrovani.

Ovaj stravični događaj desio se početkom februara ove godine.

Kako je tada kazala Jovana Mitrović iz Udruženja Alfa, veterinar je potvrdio njihove slutnje. Međutim, poslali su tela uginulih životinja i na obdukciju, kao bi dobili što preciznije informacije.

Kazala nam je i da su se neprilike desile u periodu od 4. do 6. februara, te da je u svakom danu stradalo po dva psa.

- Tri dana trovana su dva po dva. To su bili psi ispred zgrade. Nisu ulični, već namireni, vakcinisani, sterilisani, mirni. Neko voli, neko ne voli, to je tako funkcionisalo kao i svuda u Beogradu, dok neki manijak nije to uradio. A mogao je samo da pozove šintere. Postoje humani načini, a ne da u agoniji umiru - kazala je ranije navodeći da su se psi kočili i umirali za pola sata.

Foto arhiva

 

Noć, crne kese, "Higijena" i policija i  u Pančevu

Stravičan naslov osvanuo je početkom marta kad je u Pančevu veliki broj leševa pasa, najverovatnije otrovanih, snimljen u krugu napuštenog pančevačkog hotela Tamiš.

- Večeras mi je drugar javio da mu je stigla poruka od neke cure da je kod hotela masovno trovanje pasa. Kao veliki ljubitelj životinja seo sam u auto i krenuo tamo, sa namerom da vidim šta se dešava i pozovem policiju, jer u datom trenutku nisam znao da li je već neko pozvao.

Kada sam stigao, "Higijena" je već bila tu, a stigli su i inspektori, za par minuta je stigla i policija. Koliko sam uspeo da vidim, u kombiju su bila dva leša, u kesama pet, dva su odvedena kod veterinara, jer su još uvek bili živi, a pored je bilo van kese koliko sam čuo dva leša, ali je policija obustavila skupljanje dok se ne uradi uviđaj - napisao je tad na Fejsbuku Predrag Ilić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)