UMESTO PODMLAĐIVANJA, DOBILE OŽILJKE I RANE? Fotografije unakaženih lica preplavile mreže, vlasnica salona tvrdi da su optužbe lažne

G. NOVAKOVIĆ - A. VOJINOVIĆ

04. 03. 2021. u 19:31

VELIKO zgražanje javnosti izazvale su, na društvenim mrežama objavljene, fotografije unakaženih lica žena, koji su, navodno, posledica estetskih zahvata obavljenih u jednom beogradskom kozmetičkom salonu.

УМЕСТО ПОДМЛАЂИВАЊА, ДОБИЛЕ ОЖИЉКЕ И РАНЕ? Фотографије унакажених лица преплавиле мреже, власница салона тврди да су оптужбе лажне

Ilustracija / Foto Depositphotos

Otoci, kraste, opekotine i drugi problemi, kako pišu oštećene dame, javili su se posle takozvane plazma pen tehnike i nehirurških korekcija. Vlasnica salona u kom su ovi tretmani obavljani, Olgica M., za "Novosti" kaže da zbog tih objava doživljava pretnje i medijski linč, a da se rezultati njenog rada jasno vide na zvaničnim internet stranicama iza kojih ponosno stoji.

Početkom ovog meseca na "Instagramu" se pojavio profil pod nazivom "Ožiljci od brazilska ofišl 2" na kojem su podeljene fotografije uznemirujućeg sadržaja i ispovesti žena, ali i muškaraca. Kako nezvanično saznajemo, ova stranica pokrenuta je da se u javnosti skrene pažnja na posledice koje su, prema njihovim navodima, usledile najverovatnije zbog neadekvatne intervencije. Broj okupljenih iza profila iz dana u dan je sve veći, a pažnja javnosti u našoj zemlji ne jenjava, čak se prenela i na region.

Vlasnica estetskog centra u kome su se, navodno, dogodile kozmetičke nevolje, za "Novosti" kaže da je cela priča veoma upitna i da iza svega stoji jedna poznata ličnost koja je ovde radila tretmane.

TEHNIKA "PLAZMA PEN"

"PLAZMA pen" jedna je od metoda za zatezanje i podmlađivanje kože lica. Reč je o spravici koja podseća na olovku i na vrhu ima iglicu. Njome se prave mikropovrede na delu tretirane kože. Na taj način stimuliše se stvaranje kolagena i elastina koji popunjavaju bore. Osim toga, ova metoda daje rezultate i kod korekcija ožiljaka i fleka na licu.

- Pitanje je da li te osobe koje dele fotografije zaista postoje ili je reč o lažnim profilima - kaže nam Olgica M. - Oni su u dogovoru da na internetu dele prizore unakažavanja, a saznala sam da je na jednoj od fotografija koja se pojavila u medijima u stvari osoba koja je svoje povrede zadobila u požaru.

Kako kaže Olgica, ovaj slučaj sajber nasilja i pretnje koje dobija prijavila je nadležnim organima. Na zvaničnom instagram profilu salona, koji je u stvari edukativni centar, postoje fotografije koje svedoče o procesu oporavka posle urađenih zahvata. Tvrdi i da je to dokaz da nema šta da krije, kao i da iza njenog rada, koji traje pet godina, stoji stručan tim lekara, dermatologa i hirurga.

Foto Instagram

Aleksandar Adamović, direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti, za "Novosti" kaže da ovaj slučaj ne može stručno da komentariše jer ne zna čime je tretman rađen niti da li je pacijent slušao savete lekara.

- Svaka metoda može da ima posledice ukoliko se nestručno obavi. Važno je da se poštuju procedure i nijedan korak ne sme da se preskoči - objašnjava doktor Adamović - Bitno je, takođe, da se zna šta rade lekari, a šta terapeuti. Danas je dermatokozmetika deo dermatološke nauke i neko ko obavlja te zahvate mora biti školovan i mora imati osnova da nauči nove metode. Ako nema predznanja, onda ne mogu ni nove procedure da se savladaju. Kozmetičar u klasičnom smislu više ne postoji i oni ovakve zahvate ne mogu da rade.

Kako kaže naš sagovornik, neretko se dešava da žena dođe sa konkretnom idejom u estetski salon i kaže šta želi. Međutim, zahvate često nije moguće ostvariti jer jedan isti ne može da se primeni na svima. Koža nešto prihvata, a nešto ne, zbog čega je neophodno da se prvo obavi dermatološki pregled, pa se onda predlaže klijentima šta je najbolje za njih.

Koliko je ovaj slučaj uznemirio javnosti pokazao je i poziv jedne advokatske kancelarije iz Beograda. Ona se na "Inastagramu" ponudila da zastupa oštećene klijente jer, kako piše u objavi, "ne mogu da ostanu ravnodušni na ovakva dešavanja i da je očigledno da je reč o trajnim fizičkim posledicama, što je krivično delo".

NEDOSTUPNI

NA pozive i poruke naše redakcije niko ko stoji iza profila "Ožiljci od brazilska ofišl 2" nije odgovorio kako bi za naš list ispričali svoju stranu priče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...