USLOVNE KAZNE ZA DELA PROTIV ZDRAVLJA LJUDI: Udruženje sudija i tužilaca traži hitnu reakciju Republičkog javnog tužilaštva

Vojislava Crnjanski Spasojević

17. 02. 2021. u 21:02

UDRUŽENjE sudija i tužilaca Srbije (UST) ponovo je pozvalo Republičko javno tužilaštvo da hitno uputstvima uredi zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela osnovnih javnih tužilaštava, pošto se, kako navode, sve više sporazuma sklapa sa počiniocima dela protiv zdravlja ljudi.

УСЛОВНЕ КАЗНЕ ЗА ДЕЛА ПРОТИВ ЗДРАВЉА ЉУДИ: Удружење судија и тужилаца тражи хитну реакцију Републичког јавног тужилаштва

Foto: Printscreen

Tako se ovo delo pridružilo, kažu, korpusu krivičnih dela protiv sloboda i prava čoveka i građanina i dela protiv života i tela, koja se ishitrenim sporazumima o priznanju krivice sankcionišu uslovnim osudama, ovoga puta na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

UST ukazuje na dve otežavajuće okolnosti: pobude iz kojih je krivično delo učinjeno, odnosno da je finansijska dobit stavljena ispred zdravlja ljudi, kao i na okolnosti pod kojima je učinjeno, odnosno u toku epidemije virusa i masovne vakcinacije stanovništva, čiji se efekti ovakvim postupcima dovode u pitanje. Ove bi okolnosti, smatraju, morale da budu cenjene kao otežavajuće, ne bi li sankcija odvratila druga lica od vršenja istih dela. Zato UST smatra da je pokazan stepen neodgovornosti za zdravlje sugrađana u konkretnom slučaju neodgovarajuće sankcionisan i da ovakva kaznena politika osnovnog tužilaštva neće doprineti suzbijanju inkriminisanog ponašanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja