ĆAO, JA SAM DESPOT. MENE NEMA VEĆ DVA MESECA... Potresna scena na mestu gde je stradao dečak (4) u Zemunu (FOTO/VIDEO)

M.S.-D.B.

24. 01. 2021. u 18:43

ЋАО, ЈА САМ ДЕСПОТ. МЕНЕ НЕМА ВЕЋ ДВА МЕСЕЦА... Потресна сцена на месту где је страдао дечак (4) у Земуну (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: P.M.

RODITELJI i prijatelji porodice nastradalog dečaka Despota (4) okupili su se večeras u znak protesta na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj uliciu Zemunu kako bi ukazali da već dva meseca slučaj nije rasvetljen.

Prolaznici, ali i prijatelji porodice upalili su sveće i ostavili cveće na mestu gde je dečak stradao.

- Ja znam da je kod nas pravda vrlo spora, ali takođe smatram da bi u ovakvim slučajevima gde je nastradalo nevino dete od četiri godine treblo da se ubrza. I da krivac bude priveden pravdi. Mog sina, našeg sina, više nema. I dalje je ubica na slobodi - rekao je večeras Despotov otac, Vukašin Mrđić.

- On (on) je sada sa svojom decom i može da ih poljubi, pomiluje, a ja i moja supruga šta možemo - da odemo na grob našeg deteta od četiri godine. Zašto? Zato što je neko odlučio da bude bahat, da požuri. Zašto? Zašto ja i moja supruga nemamo više svoje dete? Isključivo greškom vozača, a on je, opet kažem, na slobodi.

- Čak i da bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu, koja je u ovom slučaju samo osam godina, on će posle tih osam godina opet moći da zagrli svoju decu, ja svoje više nikad neću moći, ni da ga zagrlim, da ga poljubim, da ga ispratim kad krene u školu. On nikada neće krenuti u školu. On će uvek imati četiri godine. Sve što nam je ostalo od njega su fotografije, snimci i ništa drugo.

Podsetimo, pre dva meseca U Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot. Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Stradao je pri pokušaju da izađe iz autobusa, nakon čega ga je vozilo vuklo po asfaltu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)