DA SE ODUŽIMO ČAČANSKOM HEROJU! Akcija za pomoć porodici preminulog lekara Slobodana Blagojevića

V. I.

15. 01. 2021. u 19:15

“QUANTOX fondacija“ pokrenula je akciju kako bi porodici preminulog čačanskog lekara Slobodana Blagojevića (41) bilo omogućeno da otplati stambeni kredit. Doktor Blagojević, koji je pomažući svojim sugrađanima da se izbore sa opakim virusom i sam se zarazio, a potom nakon dvonedeljne borbe od posledica virusa preminuo 29. decembra 2020.

ДА СЕ ОДУЖИМО ЧАЧАНСКОМ ХЕРОЈУ! Акција за помоћ породици преминулог лекара Слободана Благојевића

Foto: V.I.

- Ne srećemo često prave heroje. Upravo to je bio doktor Slobodan Blagojević, specijalista urgentne medicine iz Čačka, koji je spasao mnoge živote tokom epidemije korona virusa. Nažalost, doktor je 29. decembra preminuo upravo od posledica te bolesti protiv koje je vodio bitku poslednjih meseci. Porodica doktora Blagojevića – njegova deca Uroš i Ana, supruga Katarina, roditelji i brat su pored velike žalosti suočeni i sa finansijskim problemom. Iz tog razloga vas pozivamo da im zajedničkim snagama pomognemo u ovim teškim trenucima i prikupimo novčana sredstva koja će porodica iskoristiti za otplatu stambenog kredita koji je doktor podigao – navodi se u saopštenju ove fondacije.

Novac se može uplatiti na tekući račun banke Intese 160-6000000831738-63 na ime Đorđa Blagojevića, ili na tekući račun fondacije 160-6000000765134-55, a sva sredstva biće preusmerena porodici.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, inače, nedavno je najavio da će pokrenuti inicijativu da Ulica 7, čija je izgradnja tek završena, uskoro dobije ime po preminulom lekaru Slobodanu Blagojeviću. Ova ulica nalazi se u neposrednoj blizini čačanske Opšte bolnice.

– Izgubili smo velikog čoveka, doktora Slobodana Blagojevića. Zvanično otvaramo Ulicu 7 odmah pored Opšte bolnice u kojoj je doktor Blagojević sa svojim kolegama vodio višemesečnu bitku za zdravlje svih naših sugrađana. Nažalost, izgubio je bitku za svoj sopstveni život. Moj predlog Komisiji za nazive ulica biće da ova ulica veoma brzo dobije naziv po doktoru Slobodanu Blagojeviću. Moje skromno mišljenje je da je on zaslužio mnogo više, ali ovo će biti prvi korak, da se velikim junacima i herojima ovog teškog vremena bar malim delom odužimo i da doktor Blagojević, naš Blagoje, ostane zapamćen, ne samo u zdravstvu, već i da se nove generacije i njegova deca uvek sa ponosom njega sećaju – rekao je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja