SVAKI DESETI „GEJMER“ DOŽIVI KRAĐU PODATAKA: Istraživanje pokazalo veliki broj uznemiravanja i prevara tokom igranja igrica na internetu

V. Đ.

28. 12. 2020. u 16:20

VIŠE od desetine gejmera (12 odsto, odnosno 179 miliona na globalnom nivou) pretrpelo je krađu ličnih podaka, čija vrednost potencijalno iznosi čak 347 milijardi dolara, pokazalo je globalno istraživanje kompanije „Kasperski“.

СВАКИ ДЕСЕТИ „ГЕЈМЕР“ ДОЖИВИ КРАЂУ ПОДАТАКА: Истраживање показало велики број узнемиравања и превара током играња игрица на интернету

Foto: Piksabej

Istraživanje je sprovela kompanija „Savanta“, u novembru 2020. i ono je obuhvatilo 5.031 gejmera iz 17 zemalja.

Gotovo petina ispitanika je izjavila da je doživela neku vrstu maltretiranja prilikom igranja igrica. Ovaj trend je najizraženiji u Rusiji (44 odsto), Saudijskoj Arabiji (27 odsto), Turskoj (28 odsto) i SAD (27 odsto).

Trećina je bila žrtva varalica, što je sve zajedno, kako navode gejmeri, pruzrokovalo stres i anksioznost kod trećine.

Ove činjenice su za većinu razočaravajuće s obzirom da oslobađanje od stresa navode kao jedan od glavnih razloga zbog kojih i igraju igrice (62 odsto).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar