MISLE DA JE SVE SAMO SAN: Radost u domu porodice koja je dobila stan u Beogradu u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi"

Šćepan Marović

13. 12. 2020. u 00:11

VELIKA sreća i radost vladala je večeras u domu porodice Stolić iz Resnika koja je u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" osvojila stan u Beogradu. U šoku i neverici Branislav, Ružica, Bojana i Bojan dočekali su reportere "Novosti" u uskoro bivšem domu, jer je od 6.600.000 koverata glumac Luka Raco izvukao baš onu sa imenom Branislava Stolića.

МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕ САМО САН: Радост у дому породице која је добила стан у Београду у наградној игри Узми рачун и победи

Foto: Nikola Skenderija

Kako za nas list ističe sin Bojan, on i majka Ružica zajedno su pratili izvlačenje na RTS-u ni ne sluteći da će im ove večeri sreca biti toliko naklonjena.

- Kada je pročitano ime oca, nisam mogao da dođem sebi - iskreno sumira prve utiske Bojan.

- Mislio sam da nije realno, gde od toliko prijava baš mi. Noge su mi se odsekle, nikada u zivotu nisam imao sličan osećaj. Presrećan sam zbog ove nagrade, Bog sve vidi.

Foto: Nikola Skenderija

Stolići su poreklom sa Kosova i Metohije, iz prizrenskog sela Novake. Oni su se u Beograd preselili posle nemilih događaja i agresije na našu zemlju 1999. godine. Posle nekoliko godina u prestonici, pet su proveli u prihvatnom centru u Banji Koviljači. Zatim su se ponovo vratili u glavni grad, a na sadašnjoj lokaciji, u ulici Delovi 18 u Resniku žive poslednjih osam godina. Ti podaci pokazuju da je stan zaista otisao u prave ruke.

Branislav Stolić nije bio u kući u trenutku izvlačenja, a radosne vesti saopstene su mu kada je došao. Od neverice nije znao šta će, a u početku je mislio da se ukućani šale.

- Ni sada ne mogu da dođem sebi, i dalje mislim da je sve ovo samo san - priča za "Novosti" Branislav.

- Odigrali smo oko 15 koverti, a ćerka je upisivala podatke. Nisam verovao da ovo može da se desi, posebno što je toliko koverti bilo u igri. 

Stan koji je "osvojila" porodica Stolić nalazi se u prestoničkom naselju "Zemunske kapije", i površine je oko pedesetak kvadrata. Zbog epidemioloških mera slavlje u Resniku neće biti moguće, ali poziva i čestitki od 18 sati ne manjka.

- Kada sam čula naše prezime, prvo nisam mogla da verujem - u neverici prica Ružica Stolić.

Foto: Nikola Skenderija

- Rekla sam sinu da sačekamo prvo da vidimo jesu li podaci pravilno upisani. Noge su mi se odsekle u trenutku, srce je pocelo sve jače da lupa, bio je pravi šok. Večeras nema spavanja. Pozivi stižu sa svih strana, svi čestitaju i zovu da provere da li smo baš mi dobili nagradu.

Ćerki Bojani radosne vesti javila je najbolja drugarica, a ona je brze-boje dojurila u Resnik da radost podeli sa najbližima. Dok smo sedeli u slavljeničkom ambijentu doma u Resniku, porodica Stolić je svo vreme bila u kontaku sa njihovim drugim sinom Bobanom, koji sa porodicom živi u Banjaluci. On nije skrivao oduševljenje što će mu se najmiliji posle nekoliko decenija teške borbe konačno rešiti stambeno pitanje. Kako kaže Branislav, sad je vreme za slavlje, a nakon toga sledi potpisivanje ugovora i selidba u svoj novi dom u Zemunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima