KAKAV JE OVO GEST! Srbin iz Minesote kupio kuću na Rudniku i novac uplatio za Aniku - pokloniće joj je za 18. rođendan! (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 11. 2020. u 12:54

КАКАВ ЈЕ ОВО ГЕСТ! Србин из Минесоте купио кућу на Руднику и новац уплатио за Анику - поклониће јој је за 18. рођендан! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/RTS Sajt - Zvanični kanal

AKCIJA prikupljanja pomoći za lečenje dvogodišnje Anike Manić je uveliko u toku. Kada su brat i sestra Miloš i Biljana iz Gornjeg Milanovca ponudili svoju porodičnu kuću na Rudniku da bi se skupila sredstva za Anikino lečenje, bez oklevanja se javio naš čovek iz američke savezne države Minesota – Spasoje Cvijetinović.

Spasoje Cvijetinović rekao je da mu je bilo vrlo emotivno teško kada je video da brat i sestra preko licitacije prodaju kuću za Aniku.

- Nisam razmišljao, znao sam da ćemo nešto da uradimo samo je pitanje bilo koliko možemo da pomognemo. Čuo sam se sa suprugom, dogovorili smo se, nazvao sam putem broja koji su ostavili, dogovorili smo se kako da uradimo - ispričao je humani Srbin iz Minesote.

Početna cena kuće na licitaciji je bila 4.000 evra, a Spasoje i njegova supruga odmah su rekli Milošu i Biljani da će dati 8.000 evra.

Spasoje je imao i poruku za malu Aniku:

- Jednog dana ćemo da popijemo kafu na Rudniku u njenoj kući. U tu kuću ćemo verovatno ponekad doći. Trenutno je najbitnije Anikino zdravlje, a kuću ćemo vremenom da renoviramo i sredimo da imamo nekad kad dođemo tokom godišnjeg odmora. Za Anikin 18. rođendan planiramo da tu kuću njoj poklonimo - ispričao je Spasoje za RTS.

Dvogodišnja Anika Manić boluje od retke bolesti – spinalne muskularne atrofije. Od svog drugog meseca Anika prima terapiju koja može da uspori progres bolesti. Na žalost, njeno disanje je sve slabije i potrebno je više aparata i pomoći da se održi u životu. 

Lek "Zolgensma" koji treba Aniki je najskuplji lek na svetu koji košta neverovatnih 2,1 miliona evra.  

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)