"NOVOSTI SAZNAJU": Prijave za prvog čoveka javnog servisa otvaraju se u petak, mesto direktora RTS hoće 10 kandidata

V. C. S.

21. 09. 2020. u 18:16

DESET prijava stiglo je na, juče zatvoren, konkurs za generalnog direktora RTS, ali se očekuje da će neke u međuvremenu pristići i poštom.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Пријаве за првог човека јавног сервиса отварају се у петак, место директора РТС хоће 10 кандидата

Foto: Arhiva VN

Upravni odbor Javnog servisa sastaće se u petak pre podne, kada će kandidature biti i zvanično otvorene i odbačeni oni kandidati koji ne ispunjavaju uslove konkursa.

Među dosadašnjih 10 našli su se, kako saznaju "Novosti", i novinar u penziji Svetislav Nedeljkovića i nekadašnje zaštitno lice "Beogradske hronike" i Jutarnjeg programa Vladimir Palikuća, čije su kandidature već odbijene na prethodnom konkursu.

Osim njih, konkurisao je i član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, reditelj Đura Mrđa i novinar, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković. Ostala imena znaće se u petak.

Konkurs za prvog čoveka nacionalne medijske kuće raspisan je 22. avgusta, pošto je četiri dana pre toga neuspešno okončan prethodni. Tada nijedan od dvojice kandidata koji su ušli u uži krug nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu. Reč je o direktoru fotografije RTS Vasku Vasoviću i odgovornom uredniku PGP-a Marku Milutinoviću.

Na čelu RTS za sve to vreme kao vršilac dužnosti nalazi se Dragan Bujošević, koji je na poziciji generalnog direktora od 2015, a u međuvremenu je stekao uslov za odlazak u penziju. Upravni odbor ima rok tri meseca da izabere njegovog eventualnog naslednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri