KRIZNI ŠTAB UPOZORAVA: Situacija je stabilna, ali oprez je neophodan!

Novosti online

14. 09. 2020. u 15:30

KRIZNI štab zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na konferenciji za novinare istakao da je u našoj zemlji stabilna, ali da to uvek može da se promeni.

КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ситуација је стабилна, али опрез је неопходан!

Foto Tanjug

Doktorka Darija Kisić je istakla da je do stabilne situacije dovelo poštovanje preporučenih mera i posebno je pohvalila najmlađe sugrađane koji idu u školu i koji se vrlo odgovorno ponašaju o čemu svedoči i dobra epidemiološka situacijua u školama.

Doktor Predrag Kon je na konferenciji istakao da trenutno zbog epidemiološke situacije nije dobro letovati u Crnoj Gori.

Krizni štab je na sednici koja je održana danas doneo je odluku da se od petka u 18 časova uvode nove mere za građane naše zemlje koji se vraćaju iz zemalja regiona, a u kojima je učestalost oboljevanja od korona virusa veća.

Doktorka Darija Kisić je nakon sednice istakla da će u narednim danima sa građanima biti komunicirano šta sve te mere podrazumevaju i kako će se sprovoditi. Ono što se za sada zna jeste da će svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, pre svega iz zemalja u kojima je došlo do “eksplozije” korona virusa poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri