BURA POSLE PREDLOGA UČITELJICE DA UČENICI PALE TAMJAN: Oglasio se i direktor škole - evo šta je epilog

Novosti online

03. 09. 2020. u 22:27

БУРА ПОСЛЕ ПРЕДЛОГА УЧИТЕЉИЦЕ ДА УЧЕНИЦИ ПАЛЕ ТАМЈАН: Огласио се и директор школе - ево шта је епилог

Foto: D. Milovanović

DA se tamjan pali i čita Oče naš na početku časa čini se prikladno - ali u crkvi ili časovima veronauke. Ipak, u jednoj novosadskoj osnovnoj sa takvim predlogom je pred roditelje izašla učiteljica i izazvala buru u javnosti. Danas je tim povodom reagovao i direktor ove ustanove.

Naime, dan pre nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novom Sadu poslala je predlog roditeljima svojim učenika. On glasi ovako:

- Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Očen naš - piše u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odeljenja četvrtog razreda uz sliku na kojoj piše" Gde se tamjan pali, tu virusa nema".

Danas, dan nakon što je sve dospelo na društvene mreže i medije prvo smo dobili poziv od jedne majke čijem je detetu učiteljica upravo autorka spornog predloga. Ona je bila voljna da ispriča drugu stranu priče i stane u zaštitu učiteljice. Međutim, kasnije, nakon razgovora sa direktorom škole rekla nam je da će izjavu o celom slučaju, ipak dati direktor.

Kontaktirali smo direktora škole Sašu Gajića koji nam je rekao da je za ceo slučaj saznao juče, te da je kontaktirao sve nadležne institucije i da su sve sporne radnje obustavljene.

- Odmah po saznanju za aktivnosti učiteljice 4/3 odeljenja koje nisu predviđene Planom rada koji je usvojilo Nastavničko veće na predlog Tima za obezbeđenje kvaliteta i razvoja ustanove i Pedagoškog kolegijuma, obustavio sam aktivnosti učiteljice koje nisu u skladu sa usvojenim Planom rada i preporukama Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije - naveo je direktor za "Blic".

Direktor škole se u ime škole i u svoje lično ime izvinio svim učenicima i njihovim roditeljima koji su se našli pogođeni ovim aktivnostima.

- Škola je uložila velike napore da se u ovim teškim okolnostima obezbedi normalnan rad i funkcionisanje nastave za vreme pandemije Kovida 19 - kazao je on.

Direktor škole je naveo i da je za sutra zakazan sastanak svih organa i predstavnika Saveta roditelja kako bi se odlučilo da li će učiteljica snositi posledice.

- O utvrđivanju eventualne odgovornosti učiteljice odlučivaće nadležni organi škole u narednom periodu - zaključio je direktor.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Ja sam

03.09.2020. 22:49

Хитне реакције, забране, извињења... за шта? Боже сачувај. Где год се покуша било каква духовна пракса, демони одмах скачу и вриште. А кад се промовише сатанизам преко ,,ноћи вештица", тад се нико не узбуни: ,,То је култура!", гракћу углас.

Koji su ovo mediokriteti

04.09.2020. 00:08

Da li ste vi normalni??????? Sad je Oce nas nesto pogresno? Smeta vam tamjan? Da nije povredio vase napredne ideje? Pogresni ste vi koji sebe zovete pedagozima! Sto onda ne ukinete zaista pogube sadrzaje sa TVa, radija, interneta. Sta, to se poklapa sa vasim pedagoskim principima? Ili ste pedagozi samo u radno vreme, a posle toga nije vazno?

Deda mraz kaput

04.09.2020. 07:23

Alo tupsoni, jel shvatate vi da je 21 vek i nisu svi iste religije a nisu svi ni religiozni. Ima preko 20% ne-religioznih u ovakvoj zatucanoj Srbiji. Priče o deda mrazu ostavite za svoja 4 zida.

Miki

04.09.2020. 08:05

Не могу да верујем шта читам,да сноси последице јер је хтела децу да научи молитвом Господњом,где ми као народ и држава ово идемо!?

Dejan

04.09.2020. 10:03

У потпуности подржавам ову учитељицу. Благо њој, јер Христос каже: А који год призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. (Мт. 10.32) И да зна свако ко покуша да на било који начин осуди ову поштену жену: нећете укинути Хришћанство у Србији, и не покушавајте то!

Marinko

04.09.2020. 11:58

Zsto da snosi posledice bilo bi lijepo da djeca izrecituju oceanas zasto se stidite svoje vjere i porjekla nije ni cudo sto nas mnogi ne postuju mad mi ne postujemo sami sebe