NA KONTROLU PO POZIVU LEKARA: Bez PCR testa posle dvonedeljne izolacije

Lj. P.

24. 08. 2020. u 16:16

PO odluci Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ukida se kontrolni PCR test posle isteka izolacije od dve nedelje, saopštio je Dom zdravlja „Novi Sad“.

НА КОНТРОЛУ ПО ПОЗИВУ ЛЕКАРА: Без PCR теста после двонедељне изолације

Foto: N. Karlić

Pacijente će, kako se dalje navodi, po prestanku karantina pozivati lekari iz kovid ambulanti Doma zdravlja „Novi Sad“ sa terminom kada da dođu na kontrolu. Spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija dobijaće od Instituta za javno zdravlje Vojvodine i na osnovu njega će se pacijenti pozivati na kontrolu.

- Ovim potezom želimo da obezbedimo maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u naše objekte, tako što će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u kovid ambulantama i neće biti u kontakstu sa ostalima – navode u Domu zdravlja „Novi Sad“.

- S obziorm na to da se posle izolacije neće raditi PCR testiranje, lekarski izveštaji će u mnogome zavisiti od izjave pacijenta kako se trenutno oseća, da li ima tegobe.

Iz ove zdravstvene ustanove podsećaju građane da je od krucijalne važnosti da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost.

- Samo odgovornošću prema sebi i drugima, možemo umiriti epidemilošku sliku i smanjiti broj novoobolelih – poručuju iz Doma zdravlja „Novi Sad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!