DA DUŠAN PONOVO PROHODA: Mladi Novopazarac se dve godine bori sa opakom bolešću, pomozimo mu da se vrati normalnom životu (FOTO)

N. Kočović

16. 10. 2021. u 12:40

DUŠAN Jovanović za mesec dana će napuniti 27 godina, a ovaj mladić iz Novog Pazara već dve godine se bori sa opakom bolešću koja ga je prikovala za krevet i onemogućila da vodi normalan život.

ДА ДУШАН ПОНОВО ПРОХОДА: Млади Новопазарац се две године бори са опаком болешћу, помозимо му да се врати нормалном животу (ФОТО)

Foto: Budi human/Privatna arhiva

Do leta 2019. godine živeo je uobičajenim životom, završio je školu, izlazio, družio se, zaposlio se i razmišljao o budućnosti. Jednog dana primetio je kako mu trne leva noga, gubio je osećaj, a onda se sve teže kretao.

Potražio je pomoć u Opštoj bolnici u rodnom gradu, a potom je prebačen na dalje analize u Klinički centar u Beogradu.

Foto: Budi human/Privatna arhiva

 

- Urađena je dijagnostika i otkrivena mu je arteriovenska malformacija u donjem delu kičme. Od tada počinje njegova borba, operacija, rehabilitacije, razne banje, terapije posle kojih je bilo nekih pomaka jer je Dušan sada, delimično, povratio mogućnost hoda uz pomoć hodalice na razboju – priča njegova majka i dodaje da se Dušan i sada nalazi na terapijama u banji Gornja Trepča.

Nakon konsultacija sa lekarima Dušanu je, za oporavak i samostalan život, predložena rehabilitacija uz pomoć neurobiotike i transplantacija matičnim ćelijama.

- Mi nemamo toliko novca, ni sami ne znamo ni kako smo finansirali i dosadašnje lečenje. I ja sam bolesna, invalidski sam penzioner, sve crne fondove i sredstva smo iscrpeli zbog čega smo primorani da se obratimo dobrim ljudima za pomoć kako bi naš sin ponovo stao na noge – apeluje ona.

U akciju pomoći Dušanu uključila se i humanitarna fondacija Budi human, a svi oni koji su u mogućnosti mogu poslati SMS poruku 1120 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001216646-27, odnosno devizni račun 160600000121706434.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)