PREMIJERKA BRNABIĆ: Komplikovana epidemiološka situacija, postoje problemi sa uvođenjem kovid propusnica

Tanjug

31. 08. 2021. u 20:32

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je večeras da se epidemiološka situacija u zemlji komplikuje i izrazila uverenje da će medicinski deo Kriznog štaba ponovo insistirati na uvođenju kovid propusnica.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Компликована епидемиолошка ситуација, постоје проблеми са увођењем ковид пропусница

Foto Tanjug

Brnabić je za TV Pink rekla da postoje pravni problemi u vezi sa uvođenjem kovid propusnica, ali je dodala da se svakodnevno o tome razgovara.

Apelovala je na ljude da se što pre vakcinišu.

-To je jedini način da se mi kolektivno ratosiljamo ove bede, da pobedimo koronu nastavimo da živimo normalno, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da se čini da je besmisleno pričati o merama u trenutku kada je dostupna vakcina i kada je moguće vakcinisati sve građane.

-To je suprotno zdravoj pameti. Kad bi se vakcinisali svi koji mogu ne bismo morali da pričamo o merama, rekla je Brnabić.

Navela je da je 51,5 odsto ukupne punoletne populacije vakcinisano prvom dozom, da je 49,6 odsto dobilo i drugu dozu, dok je više od 50.000 ljudi vakcinisano trećom dozom.

Ona je rekla da u ovom trenutku postoje dve stvari da se izborimo sa korona virusom - jedna je vakcinacija prvom dozom, a druga je otvaranje dodatnih kapaciteta u bolnicama da bi zdravstveni sektor izdržao, odnosno da bi zdravstveni radnici mogli da pruže pomoć i podršku ostalim pacijentima koji su bolesni od nečeg drugog.

Premijerka je istakla da je Srbija uspela da završi dve kovid bolnice, a u četvrtak se završava i treća u Novom Sadu i ocenila da je time učinjena "neverovatna stvar", jer osim Kine nijedna druga zemlja u svetu to nije uspela da učini.

-Usred pandemije paraleleno s borbom protiv korona virusa mi otvoramo tri nove bolnice s više od 2000 postelja da bismo obezbedili da pružimo pomoć, podršku i lečenje svim ostalim ljudima, poručila je Brnabić.

BONUS VIDEO - VUČIĆ U KLINIČKOM CENTRU SRBIJE: Hvala vam - Izgledaće kao svemirski brod

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)