SRBIJA OSTALA NA ZELENOJ LISTI EU: Zbog porasta broja zaraženih koronom ispali Crna Gora, Severna Makedonija i KiM

Tanjug

30. 08. 2021. u 18:56

SAVET Evropske unije je, zbog porasta broja zaraženih od korona virusa, uklonio Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Kosovo sa liste zemalja i teritorija čiji građani mogu da odlaze na neobavezna putovanja u EU.

СРБИЈА ОСТАЛА НА ЗЕЛЕНОЈ ЛИСТИ ЕУ: Због пораста броја заражених короном испали Црна Гора, Северна Македонија и КиМ

Foto D. Milovanović

Srbija je ostala na toj listi.

Sa ažurirane "zelene liste" uklonjeni su još SAD, Izrael i Liban.

Nova lista je urađena nakon revizije, u skladu sa preporukom o postepenom ukidanju privremenih ograničenja za putovanja koja nisu neophodna u EU, saopštio je Savet EU.

Savet Evropske unije ažurirao je listu zemalja, posebnih administrativnih regiona i drugih entiteta kojima bi trebalo ograničiti putovanja.

Neobavezna putovanja u EU iz zemalja ili entiteta koji nisu navedeni u Aneksu i podležu privremenim ograničenjima putovanja.

Foto: Depositphotos

Ovo ne prejudicira mogućnost država članica da ukinu privremeno ograničenje neobaveznih putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike.

Kako je navedeno u preporuci Saveta EU, ova lista će i dalje biti predmet revizije i biti ažurirana.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!