VOŽNJA DO KRIVINE SMRTI: Na ovoj krivini za nekoliko godina nastradalo je 47 ljudi! (FOTO)

D.Zečević

28. 08. 2021. u 13:57

ČLANOVI Udruženja “Gvozdeni puk” i građani Kuršumlije organizovali su danas vožnju opomene zbog učestalih udesa na putu Prokuplje-Kuršumlija kod sela Pepeljevac.

ВОЖЊА ДО КРИВИНЕ СМРТИ: На овој кривини за неколико година настрадало је 47 људи! (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Nekoliko desetina vozila u koloni odvezlo se iz centra grada do mesta gde je pre tri dana u udesu automobila i autobusa poginula četrdset šestogodišnja Miona Perović profesorka engleskog jezika iz Kuršumlije.

- Pre tri dana ovde je ugašen još jedna mlad život. Koliko ljudi ovde treba da nastrada pa da nadležni shvate da je ova krivina-krivina smrti? - upitao je Dejan Milošević predsednik Udruženja Gvozdeni puk iz Kuršumlije napomnjiući da je deonica puta Niš-Priština kod Kuršumlije veoma frkventna i da njome dnevno prođe na hiljadu vozila budući da je u pitanju glavni putni pravac prema Kosovu.

Foto: D. Zečević

- Proširenje puta ili saniranje ove krivne spasilo bi mnoge živote. To je veoma mala investicija u odnosu na brojne izgubljene živote ali i materijalnu štetu pričinjenu u brojnim udesima - poručio je Milošević dodajući da će ovo Udruženje u saradnji sa policijom poslati apele nadležnima pre svega direktoru puteva Srbje ali i resornim Ministarstvima da se krivina kod sela Pepeljevac sanira i uredi kako bi se izbegle buduće nesreće. Okupljeni su zapalili sveće i položili cveće na mestu pogibije profesorice, dok je Dejan Milošević iz Udruženja Gvozdeni puk prezentovao da je prema zvaničnim podacima na tom mestu poslednjih nekoliko godina zabeležeo 47 udesta, poginulo osmoro, teško poređeno desetoro a laške 34 putnika.

Foto: D. Zečević

- Godišnje se na ovom mestu dogodi više od pedeset saobraćajnih nezgoda koje nisu prijavljene - rečeno je na protesnom skupu odnosno svojevrsnoj vožnji opomene odnosno apelu nadležnima da se krivina u selu pepeljevac kod Kuršumlije sanira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024