POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI: Ministarka Darija Kisić Tepavčević u poseti Azerbejdžanu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 07. 2021. u 17:18

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević potpisala je danas u Bakuu sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim Memorandum o saradnji dva ministarstva.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ: Министарка Дарија Кисић Тепавчевић у посети Азербејџану (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da je Memorandum o saradnji, kojim su obuhvaćene oblasti rada i zapošljavanja, socijalne zaštite, bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite osoba sa invaliditetom, osnova na kojoj će se bazirati buduća zajednička saradnja.

Kisić Tepavčević je naglasila da je Azerbejdžan veliki prijatelj Srbije i da se bilateralni odnosi dve zemlje zasnivaju na obostranom poštovanju, priznavanju punog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i strateškom partnerstvu, koji su u okviru Zajedničkog akcionog plana o strateškom partnerstvu potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Ilham Alijev 2018. godine.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da će dodatna potvrda dobrih odnosa biti i potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, na čijoj se izradi intenzivno radi.  

Kisić Tepavčević i Babajev su razgovarali o mogućnosti saradnje na određenim projektima u domenu bilateralne razvojne pomoći, koji bi se prvenstveno odnosili na oblast socijalne zaštite. 

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da je u Srbiji u toku proces donošenja strateških dokumenata i zakona u oblasti socijalne zaštite, kao što su Strategija socijalne zaštite, Strategija deinstitucionalizacije i razvoja usluga u zajednici, kao i izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti.  

Ministar Babajev je izrazio veliku zahvalnost na poseti ministarke Kisić Tepavčević njegovoj zemlji i istakao da će i ova poseta doprineti još boljim odnosima Srbije i Azerbejdžana. Babajev je tokom razgovora potvrdio podršku i opredeljenost njegove zemlje da kroz različite projekte podrži reformske procese u oblasti socijalne zaštite koje sprovodi Republika Srbija.

Ministarka Kisić Tepavčević je tokom dana položila venac na grob Hejdara Alijeva i posetila Šaganski rehabilitacioni centar.

U okviru dvodnevne posete ministarka Kisić Tepavčević će obići i Agenciju za održivu i operativnu socijalnu sigurnost – DOST, kao i Centar za rehabilitaciju dece, koji obavlja medicinsku, socijalnu i okupacionu rehabilitaciju dece sa ograničenim zdravstvenim kapacitetima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a