IZABRAN DOBITNIK NAGRADE "MILAN PANTIĆ": Baniću priznanje za novinarsku hrabrost

I.M.

08. 06. 2021. u 15:41

OVOGODIŠNJI dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" je Vladimir Banić, odlučio je žiri koji čine predstavnici redakcije "Večernjih novosti", UNS, NUNS, redakcije "Novog puta" iz Jagodine i porodice Pantić.

ИЗАБРАН ДОБИТНИК НАГРАДЕ МИЛАН ПАНТИЋ: Банићу признање за новинарску храброст

Vladimir Banić

Banić je novinar Radio-televizije Srbije od 2004. godine, a poslednjih godina živi u Sloveniji odakle radi kao dopisnik RTS. U proteklih godinu dana Banić je izveštavao iz žarišta pandemije kovida širom sveta. Uspevao je da stigne od Japana, preko Francuske, Italije, Turske, Grčke, pa do Izraela.

U obrazloženju žirija navedeno je i da je ovaj reporter izveštavao o sukobima u Nagorno Karabahu. Gledaoci javnog servisa mogli su da prate njegove izveštaje i reportaže o iz Gaze i Sirije.

- Prvi je srpski novinar koji je bio u Japanu, informisao je javnost o našim državljanima zarobljenim u karantinu, na kruzeru "Dajmond prinses". Izveštaje je slao i iz Italije, Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iz Francuske je slao priloge sa naših državljanima koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana, pa su dve nedelje bili u karantinu kod Marselja. Kada je Izrael objavio pobedu nad koronom, Banić je stigao i tamo, tek nekoliko dana pred poslednje sukobe - navedeno je u predlogu.

U konkurenciji su bila još četiri predloga - Branko Žujović, urednik portala subotičke.rs, Ruža Helać, autorka dokumentarnog serijala "Zelena patrola na delu", list "Jedinstvo" iz Prištine i redakcija časopisa "Resavski poštonoša".

Nagrada će biti dodeljena u Jagodini, 11. juna, na 20. godišnjicu od ubistva novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)