NA OVAKVOM TERENU RAĐAĆE SE BUDUĆE ZVEZDE: DŽajić za "Novosti" na otvaranju stadiona u Zaječaru (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2023. u 18:11

DRAGAN Džajić predsednik Fudbalskog saveza Srbije rekao je za "Večernje novosti" na otvaranju stadiona u Zaječaru da je izgradnja ovih sportskih objekata izuzetno značajna za Srbiju.

НА ОВАКВОМ ТЕРЕНУ РАЂАЋЕ СЕ БУДУЋЕ ЗВЕЗДЕ: Џајић за Новости на отварању стадиона у Зајечару (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Ljudi su zadovoljni što jedan ovakav stadion postoji u ovom gradu. Nadam se i da će ostali gradovi nastojati da imaju ovakav jedan teren, ovakav jedan stadion. To je motiv za ovu malu decu, za mališane da igraju fudbal, da se bave fudbalom. Fudbal je kod nas sport broj jedan. Želeo bih da se na ovakvom terenu rađaju talenti i buduće zvezde srpskog fudbala - rekao je Džajić.

Na pitanje kako mu se čini budućnost srpskog fudbala, odnosno pravac u kom naš fudbal ide, Džajić kaže:

- Kad napravite neki uspeh, onda je i veće interesovanje. Mi moramo da napravimo jedan kult da budemo na nivou nekih reprezentacija, pa čak i nekih reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije koji su napravili dobre rezultate. Od ove utakmice danas mnogo zavisi kako će u budućnosti teći i kako će se razvijati srpski fudbal.

Ova izjava Džajića za "Novosti" usledila je pre utakmice Srbija Bugarska koja je završena rezultatom 2:2, a koja je našoj zemlji omogućila plasman na Evropsko prvenstvo! Prvi put od 2000. godine naši fudbaleri će igrati na kontinentalnom šampionatu, a odlazak na EURO 2024, čiji je domaćin Nemačka, obezbeđen je u poslednjem kolu.

Podsetimo, danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem otvorio stadion u Zaječaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?