ZAJEČAR DOBIO SAVREMENI STADION: Predsednik Vučić otvorio novoizgrađeno sportsko zdanje "Kraljevica" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2023. u 09:44 >> 10:53

PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, danas je otvorio novoizgrađeni stadion "Kraljevica", u Zaječaru.

ЗАЈЕЧАР ДОБИО САВРЕМЕНИ СТАДИОН: Председник Вучић отворио новоизграђено спортско здање Краљевица (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Svečano otvaranje stadiona

Prvi se prisutnima obratio prvi čovek srpskog fudbala, predsednik FSS Dragan Džajić koji je istakao kako je velika čast što pristvuje otvaranju jednog ovakvog stadiona, te obećao da će državna repreznatcija nekad zaigrati na ovom stadionu.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Predsednik Vučić je dobio zahvalnicu od Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije.

Potom je uručio specijalne poklone predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku te gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću, a reč je o loptama sa potpisima naših reprezentativaca, a FSS je dobio plaketu.

Obratio se i Aleksandar Čeferin koji je istakao kako je ovo krasan stadion, te da predsednik dobro napreduje u gradnji stadiona širom Srbije, te porčio kako ide danas u leskovac na veoma važnu utakmikcu, koja neće biti laka.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Oblizak stadiona

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je stigao na stadion.

Među brojnim zvanicama su i predsednik FS Srbije Dragan Džajić, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, potom gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, ministar sporta Srbije Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović.

Među gostima je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje naše novinarke, da li će Srbija postati zemlja fudbala nakon svih ovih stadiona predsednik je istakao da je fudbal kod nas najpoznatiji sport, ali da je Srbija u svemu bolja u odnosu na fudbal.

- Ja sam zahvalan predsedniku Čeferinu, mnogo pomaže razvoju fudbala pogotovo ovde - kazao je Vučić, te dodao da su Hrvati dosta po tom pitanju ispred nas.

FOTO: Novosti

- Što se tiče infrastrukture ima još mnogo da radimo, ali polako - kazao je Vučić.

Predsednik je istako kako stadion čudesno izgleda, te su komentarisali kako novoizgrađeno treba probati.

- Mile da šutira Zoranu - našalio se predsednik.

FOTO: Novosti

- Kada ste i vi Slovenci počeli da igrate fudbal zadnje je došlo - našalio se predsednik.

Na pitanje o fidbalskom prvenstvu, predsednik je rekao kako su uputili dopis kada se izgradi nacionalni stadion, da se na njemu igra finale Lige Evrope.

- To će biti biti do decembra 2026. godine, i to je velika stvar - kazao je Vučić, te poručio da ima još mnogo toga u pogledu infrastrukture da se izgradi.

FOTO: Novosti

- Kada pogledate stadione u Evropi i svetu, daleko smo mi od toga - kaže Vučić.

- U Leskovcu ako budemo imali sreće, kao navijač smem da kažem posle 24 godine pravde za sve ljude i ove klince, da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - kazao je Vučić.

Na konto današnje utakmice koja se igra u 15 časova, kazao je da je skeptik, ali da veruje prognozama i da će biti 2:0.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Kako je najavljeno u planu je izgradnja parka Imperatora.

Prema rečima predsednika, urađeno je više puteva nego što je iko u istoriji Zaječara.

- Urađene su dve škole, moraćemo i srednjoškolski centar, ali to mnogo košta. U martu stiže nova magnet, a stiže i digitalni mamograf u novembru ili decembru što mislim da je važno, za sve žene i one koji žive u zaječaru. Za to je potrebno najmanje 40 miliona. Zaista smo dali sve od sebe - kazao je predsednik.

Dodaje i to da kako država daje sve od sebei sve što se radi je napravljeno u poslednjih nekoliko godina.

- Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac, Vranje prioriteti gde sa svim investitorima razgovaramo da prvo ovde dođu - kaže predsednik.

Na konstatacije da je potrebnija pijaca i uređenje kanalizacije, pre parka i renoviranja hotela, predsednik je istakao kako je saglasan sa tim, ali da ne treba podcenjivati planirano.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

- Kada napravite ili obnovite hotel to vam donosi više novca. To podiže Zječar, i zato to nemojte da potcenjujete i gledate kroz sopstvene potrebe, već kao ono što je Zaječaru potrebno - kazao je Vučić.

Bilo je i reči o Majdanpeku, na šta je predsednik rekao da i tamo ide određen broj medicinskih mašina ovih dana.

- U Kladovo ide i magnet i mamograf, a u Zaječar osim magneta, digitalni mamograf i sanitetsko vozilo. Što se toga tiče to ćemo da uradimo. Važno je i turizam da podignemom, ali to je sve mnogo novca. Istočna Srbija je dragulj Srbije - kazao je Vučić.

- Dobio sam jutros podatke da nam veliki broj dece ima ravne tabane, a da se mali broj bavi sportom. Dogovorili smo sa Maljkovićem, da vratimo sport navelika vrata u naše gradove i sela, kako bi se deca odvojila od telefona i da menjamo to. Ne možemo sve, ali ako možemo nekoliko procenata da promenimo, to je veliko za celu Srbiju - pojasnio je predsednik.

Kako je najavio, predsednik je najavio da su pred Srbijom veliki planovi, da će životni standard da raste, te da nikada nije dovoljno zadovoljan sa onim što se radi.

- Ulaganja rastu brzinoim munje. Budžeti zemalja u okruženju su dva puta manji nego što mi sada imamo na računu - kaže Vučić, te je poručio kako nikada zbog izbora nije pričao o povećanjima plata i penzija.

FOTO: Novosti

Na pitanje naše novinarke o tome kako komentariše navode drugih medija o aktuelnom sportskim dešavanjima, predsednik kaže:

- Ako neko misli da sve treba da nam bude u Beogradu, e tu politiku država neće da vodi. Nije samo Beograd Srbija i nikada neće ni biti. To su i svi drugi gradovi koji moraju da imaju stadione kao što ima Beograd. Šta god da uradite to neće biti dovoljno dobro - kaže predsednik, te dodaje da ga ne čudi što na pojedinim medijima nije ni pomenut da je prisustovao jučerašnjem otvaranju stadiona u Loznici.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Predsednik je poručio Džajiću, kako se mora povećati iznos finansija za fudbalske svrhe. Potpom je poručio da treba da se obrate deci koja ih nestrpljivo čekaju.

- Vas dvojica ćete da govorite, ja ću da vam tapšem, ja sam hologram - kazao je predsednik kroz smeh.

Predsednik je prokomentarisao i pohvale kineskog ambasadora, o tome kako se Beograd izgradio te da je Beograd na vodi promenio lice Srbije.

FOTO: Novosti

- Meni je Mile sada rekao, kad dođem na 20 dana pa vidim promenu... od one močvare ste napravili to sve. Vidite, niste u Londonu, ovo je Zaječar. Kada smo postavili kamen temeljac niko nije verovao. Radimo i gradimo što ranije nismo mogli. Beograd čudesno izgleda ali tako mora da izgleda svaki deo Srbije - kaže Vučić.

Potom je grupa ushićenih mališana pritrčala predsedniku, te su od njega tražili da im se potpiše na dresove. Potom je predsednik od njih tražio da vidi kako igraju fudbal.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

- Teško je sada doći do brzih igrača. Kada sam pričao sa vlanicima iz Mančestera Junajteda, moraš da imaš brzinu. Kada imaju prave uslove i sve će utakmice biti uspešnije. Iz političkih razloga sebe smo same ograničili, važno je da ovo talenata što ima u Srbiji ostavimo za sebe, da ne odu - kazao je predsednik, te najavio kako će Nackionalni stadion biti prelep i nova atrakcija i jedan od najlepših stadiona u Evropi i svetu.

Danas svečano otvaranje stadiona

Naši reporteri zavirili su i u untrašnjost stadiona koja izgleda moderno i svetski, a detaljnije o tome, možete pogledati OVDE.

Kako se može videti na fotografijama veliki broj ljudi se okupio ispred stadiona, kako bi danas mogao videti kako izgleda novoizgrađeno moderno sportsko zdanje, koje može stajati "rame uz rame" i mnogim svetskim.

FOTO: Novosti

Kako je planirano, otvaranje novoizgrađenog stadiona je predviđeno za 11 časova.

Ovo velelepno sportsko zdanje, novi fudbalski stadion "Kraljevica" čija je gradnja krenula pre dve i po godine, kada je i predsednik Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca, konačno je dobio svoje nove obrise pa trenutnim izgledom podseća na najmodernije sporstke objekte u Evropi.

FOTO: Novosti

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

FOTO: Novosti

Prema ranijim najavama, Vučić će stadion obići u društvu predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandra Čeferina, a potom će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Podsećamo, juče je predsednik u društvu legendarnog Dragana Džajića otvorio stadion "Lagator" u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Urađen po standardima UEFA, a po arhitekturi, sadržajima i opremi, osim što ima najviše evropske aršine, najlepše je i najsavremenije veliko zdanje u čitavoj Zapadnoj Srbiji, a ne samo u Jadru i Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove