Otac Gojko Perović: Spiskovi podrške još jedan dokaz da su litije pokrenule GRAĐANSKU CRNU GORU

Novosti onlajn

petak, 03. 07. 2020. u 18:53

Отац Гојко Перовић: Спискови подршке још један доказ да су литије покренуле ГРАЂАНСКУ ЦРНУ ГОРУ

Foto: N. Karlić

Očigledno je da je narod u litijama, svojim mirnim a upornim protestima, pokrenuo građansku snagu koja vapije za stabilnošću i za vladavinom prava
- Pisma podrške raznih profesija i spiskove sa njihovim imenima vidim kao još jedan u nizu dokaza da su litije pokrenule građansku snagu Crne Gore, i da na delu imamo upravo građansku homogenizaciju društva, a ne etničku, nacionalnu, pa eto čak ni versku, poručio je rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

- Zašto kažem – homogenizaciju, i zašto je uopšte to bitno ili potrebno sada? Objedinjenje što više građana oko jednog istog cilja, vraća veru u stabilnost i napredak društva u kom živimo. U ovom slučaju – objedinjuju se svi, bez razlike Crnogorci, Srbi, Muslimani…. vernici, agnostici ili ateisti…. oko pitanja da li nam treba Ustav jednak za sve, i trebaju li nam, na osnovu takvog Ustava, zakoni koji će se jednako odnositi na sve? Očigledno je da je narod u litijama, svojim mirnim a upornim protestima, pokrenuo građansku snagu koja vapije za stabilnošću i za vladavinom prava - naveo je Perović u izjavi dostavljenoj „Vijestima“.

On smatra da na drugoj strani stoji gola sila i selektivna pravda.

- Evo sinoć se sva represivna sila ove države okomila na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije. Uprkos preporukama našeg ombudsmana da je oficirima crnogorske vojske dozvoljen takav ljudski i građanski angažman, Uprava policije nad porodicom Kasalica trenira strogoću i pokazuje mišiće – postajući tako, umesto faktora društvene stabilnosti i bezbednosti, uzrok osećaja opšte nesigurnosti - ističe Perović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije