PRIJAVLjIVANjE za izdavanje kartica "Tri plus" koje će roditeljima sa troje i više dece, od kojih je barem jedno maloletno, omogućiti mnogobrojne popuste počelo je u petak na šalterima 17 gradskih opština. Interesovanje prvog dana je bilo veliko, a potpisano je više stotina prijava.

Do podneva se u uslužni centar GO Čukarica javilo 30 sugrađana. A za samo sat vremena otkako su na Vračaru otvoreni šalteri, izjavu za ostvarivanje povlastice potpisalo je tridesetak roditelja. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je u petak ovu opštinu i razgovarao sa roditeljima koji su prvi stigli kako bi se uključili u projekat.

- Procedura je jednostavna - potpisuje se izjava, nakon čega se besplatno izrađuje kartica na koju imaju pravo svi članovi porodice - naveo je Vesić. - U roku od sedam do deset dana biće im dostavljena kartica sa kojom mogu da ostvaruju popuste u mnogobrojnim maloprodajnim objektima, kao i prilikom plaćanja računa. Procena je da jedna porodica može da napravi uštedu od 300 do 500 evra prilikom različitih kupovina. Procena je i da u Beogradu ovakvih porodica ima oko 35.000.

I Maja Milićević, majka četvoro dece, u petak se prijavila za karticu.

- Veoma sam zadovoljna ovim programom, jer znam da ću sa karticom imati razne koristi. Imam četvoro dece i često kupujem i svaki popust mi veoma znači - navodi Milićevićeva.

Kako su "Novosti" objavile, vlasnici "Tri plus" kartice moći će da ostvare silne popuste. Tako će ulaznice za zoološki vrt za odrasle umesto 500 biti 300 dinara. dok će za decu umesto 300 koštati 200 dinara. Ulaznice za SRC "Tašmajdan" za zatvorene bazene biće umanjene 20 odsto, a ulaznice za "Beogradsku tvrđavu" 50 odsto. Roditelje očekuju i pogodnosti za škole fudbala i jezika. Nadležni su trenutno u pregovorima sa "Infostanom", "Bus plusom".

POPUNjAVANjE FORMULARA DO 2021.

UKOLIKO roditelji ne stignu iz nekog razloga da se prijave u narednih sedam dana, moći će to da učine u bilo kom trenutku tokom godine. Dovoljno je da se samo jave na nadležni opštinski šalter i zatraže papir za prijavu.