SVE dok aktom Vlade Srbije ne bude ukinuta zabrana javnog prevoza putnika, normalizacije gradskog saobraćaja neće biti. Ovo je u sredu "Novostima" potvrđeno u Sekretarijatu za javni prevoz. Ukidanje zabrane, naravno, zavisi od razvoja epidemiološke situacije.


Grad, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije vodi računa o broju ljudi koji imaju radnu obavezu i shodno tome određuje se broj potrebnih vozila za funkcionisanje gradskog saobraćaja.


- Građani moraju da znaju da prevoz ne može odjednom da bude vraćen u normalno funkcionisanje, već će se čitav proces odvijati po fazama - potvrdio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. - Kako se bude povećavao broj radno angažovanih sugrađana, tako će se povećavati i broj autobusa na ulicama. U svakom autobusu imamo kontrolore koji prate razvoj situacije i izveštavaju nas.


Ono što je takođe izvesno jeste da će prvo biti vraćene one linije koje su i inače najopterećenije. Takođe, postepeno vraćanje ići će sličnim tempom kao i njegovo ukidanje pre više od mesec dana. Tako je pretpostavka da će autobusi na starim linijama prvo saobraćati po nedeljnom redu vožnje do početka zabrane kretanja, dok će tokom nje voziti koridorske linije.


PORED "BANjICE" IDU L12 I L21


TRASE linije L12, koja povezuje Banjicu i Zvezdaru, kao i linije L21, od Banjice do Zemuna, od četvrtka su izmenjene. Sekretarijat za javni prevoz je na zahtev zaposlenih prioritetnih medicinskih radnika u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" delimično izmenio trase ove dve posebno organizovane linije. Vozila će prolaziti pored Instituta "Banjica" u kojoj se leče pacijenti zaraženi virusom kovid 19.