VELIKI broj sugrađana sa Dorćola okupio se sinoć na uglu ulica Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog izgradnje trolejbuske kontaktne mreže koja bi sa Studentskog trga trebalo da se prebaci u njihov kraj. Organizatori skupa saopštili su svojim komšijama da su u utorak u toku dana razgovarali sa čelnicima Grada i da je doneta odluka da se radovi stopiraju na pet dana.

Kako su naveli u utorak veče predstavnici građana raspoloženi su da razgovaraju sa čelnicima Grada kako bi zajedno našli alternativno rešenje ovog problema. Svoje nezadovoljstvo iskazali su i na sastanku sa gradskim sekretarom za saobraćaj i direktorom GSP.

- Mi smo na sastanku naglasili da ovde postoji nekoliko objekata koji su od izuzetnog značaja za Beograd, i da ova ruta nije dobra za postavljanje ove kontaktne mreže. Svesni smo da bez komunikacije i dogovora sa predstavnicima grada nećemo naći rešenje. Planiramo da organizujemo pregovaračku grupu u kojoj bi bili stručnjaci kako bismo im ponudili alternativu koja može da sačuva ulice Dorćola - rekao je Vuk Tapušković, jedan od organizatora ovog skupa.

Pročitajte još - Ne žele trole u komšiluku: Žitelji dela Dorćola protestuju zbog gradnje nove mreže

Gradski urbanista Marko Stojčić i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović obećali su im da će njihove pritužbe uzeti u obzir i izaći će na ulice Dorćola kako bi se uverili kakvo je zaista stanje na terenu.

Jedno od rešenja koje bi ponudili gradskim čelnicima je da trolejbusi prolaze pored Luke Beograd. Kako su najavili, oni neće prestati sa borbom za svoj komšiluk i neće odustati od svojih zahteva. Ideja o izmeštanju okretnice stara je koliko i priče o rekonstrukciji Studentskog trga.

TROLA NA 45 SEKUNDI

GRAĐANI tvrde da bi izmeštanje trola i postavljanje stubova duž ulica Venizelosove i Poenkareove do Žorža Klemensoa izazvalo opterećenje ovih ulica. Kroz njih bi prolazilo 89 trolejbusa na čas, odnosno jedna trola na 45 sekundi. Od utorka je pokrenuta i peticija, a do sada ju je potpisalo 400 ljudi.