DOMAĆI TEREN OVDE NE ZNAČI NIŠTA: Utreht i Sparta bore se za Ligu Evrope

O. M.

23. 05. 2024. u 12:27

UTREHT će u četvrtak dočekati Spartu iz Roterdama na svom stadionu "Galgenvard" u polufinalu plej-ofa Eredivizije.

ДОМАЋИ ТЕРЕН ОВДЕ НЕ ЗНАЧИ НИШТА: Утрехт и Спарта боре се за Лигу Европе

Foto: Profimedia

Pobednici ovog meča igraće protiv pobednika meča između NEC-a i Go Ahed Iglsa. Najbolji od te četvorice plasiraće se u Ligu Evrope.

Utreht je sezonu završio na sedmom mestu. Imali su šest bodova manje od Ajaksa i zbog toga sada moraju u plej-of. U proseku su davali jedan i po gol po meču.

Sezonu su završili remijem sa AZ Alkmarom. Taj meč je završen rezultatom 3:3. AZ Alkmar je već u 16. minutu imao prednost od 2:0, a u 37. 3:0. Bila je to ugodna prednost za njih, ali se sve promenilo u drugom poluvremenu. Utreht je započeo ogroman pritisak na odbranu Alkmara. Postigli su gol u 55. minutu. Posle 10 minuta Dani de Vit je isključen zbog crvenog kartona, a domaći tim je ostao sa igračem manje. Utreht je još dva puta pogodio protivniku, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Sparta je na kraju sezone imala samo bod manje od Utrehta, iako su zapravo ostvarili više pobeda i imali bolju gol razliku.

U prošlom kolu su kod kuće pobedili Herenven sa 2:1. Ove dve ekipe odigrale su dosadno prvo poluvreme sa nekoliko dobrih prilika na obe strane. U nastavku meča domaći fudbaleri su u 57., a potom i u 73. minutu probili odbranu Herenvena. Gosti su pokušali da sustignu, ali su jedini gol postigli u poslednjim sekundama meča.

Poslednji susret Utrehta i Sparte završen je pobedom ekipe iz Roterdama u gostima, koja se tako revanširala za poraz na svom terenu u prvom delu sezone.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,69)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!