ČETA HRVATSKOG STRUČNJAKA JE U PROBLEMU: Samo jedan postignut gola na poslednjih pet utakmica zabrinjava iskusnog trenera

V.M.

12. 04. 2024. u 08:00

JEDINU utakmicu današnjeg programa Bundeslige odigraće Augzburg i Union Berlin koji se sastaju na ''VVK areni'' (20.30).

ЧЕТА ХРВАТСКОГ СТРУЧЊАКА ЈЕ У ПРОБЛЕМУ: Само један постигнут гола на последњих пет утакмица забрињава искусног тренера

Foto: Profimedia

Nakon sjajne forme koja je krasila Auzgburg tokom marta kada je na pet utakmica ostvario četiri pobede uz remi sa Kelnom, april nije tako dobro počeo za domaćina koji je poražen od Hofenhajma sa 1:3.

Trenutno su sedmi na tabeli, a kako je ostalo da se igra još šest kola, njihove šanse za plasman u Evropu vrlo verovatno se oslanjaju na Leverkuzen jer im šestoplasirani Ajntraht beži šest bodova.

Ono što je potrebno domaćinima je praktično da ''farmaceuti'' osvoje duplu krunu, jer ukoliko dođu do trofeja u kupu, gde u finalu igra sa Kajzerslauternom, i sedmo mesto na tabeli će voditi u Ligu konferencija zbog toga što će Leverkuzen gotovo sigurno osvojiti titulu, prvu u istoriji kluba.

Ipak, Hofenajm i Frajburg koji su ispod Auzgburga na tabeli imaju isto osvojenih bodova kao i on, tako da do opuštanja ne sme doći kod čete Džesija Torupa koja je neporažena na poslednje četiri utakmice na ''VVK areni'', a uz to je vezala tri pobede nad Unionom na svom terenu, tako da će uz određenu dozu samopouzdanja dočekati večerašnji susret.

Sa druge strane, nakon što je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje Bundeslige, Union Berlin je ove jedno od najneprijatnijih. Dugo je čak i bio u zoni ispadanja, međutim, dolaskom Nenada Bjelice na klupu slika se malo popravila kod gostiju koji i dalje nisu zasigurno obezbedili opstanak.

Hrvatski stručnjak ih je izdigao sa dna i sada su 13. na tabeli, ali imaju šest poena prednosti u odnosu na Majnc koji se nalazi na 16. poziciji koja vodi u baraž za opstanak.

Forma ekipe iz prestonice takođe nije dobra, ostvarili su samo jednu pobedu i postigli jedan gol na poslednjih pet mečeva, mada vredi napomenuti da su uglavnom igrali protiv timova iz samog vrha tabele.

Postizanje golova je ono što baš muči Union od samog starta sezone i sa 25 golova na svom saldu, posle Kelna (23) su najneefikasnija ekipa Bundeslige.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Dorša, Frambergera, Gumija, Oksforda, Rehbačaja, Jakića i Jaga, dok će kod gosta meč propustiti Rusilion, Busk, Haberer, Fertesen, Tusar i suspendovani Gosens.

U prvom delu sezone ovi timovi su odigrali poprilično ujednačen meč i podelili su plen u prestonici rezultatom 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja