ATLETIKO SE BAŠ MUČI U PRVENSTVU: To bi da iskoristi ''žuta podmornica'' koja je vezala četiri pobede uoči reprezentativne pauze

V.M.

01. 04. 2024. u 09:36

U okviru 30. kola La lige fudbaleri Viljareala će na ''Keramici'' ugostiti Atletiko Madrid (21.00).

АТЛЕТИКО СЕ БАШ МУЧИ У ПРВЕНСТВУ: То би да искористи жута подморница која је везала четири победе уочи репрезентативне паузе

FOTO: Tanjug/AP

Iako je za mnoge ekipe reprezentativna pauza došla u pravo vreme, to se ne može reći za Viljareal koji je vezao četiri pobede uoči nje. Poslednji trijumf ostvario je protiv Valensije (1:0), što mu je ujedno bio i deveti uzastopni meč u La ligi bez poraza.

Marselinjo je u potpunosti preporodio ekipu koja se pre njegovog dolaska nalazila u donjem domu tabele, ali iskusni brazilski stručnjak ju je izdigao i sada zauzimaju deseto mesto na tabeli. Ono što je evidentno od njegovog dolaska na klupu je koliko Viljareal bolje igra ofanzivno, a dovoljno je reći da su za vreme ove pobedničke serije postigli čak 12 golova (tačno tri u proseku).

Ako ovako nastave, možda i mogu da se plasiraju u Evropu s obzirom na to da zaostaju 11 bodova za šestoplasiranim Sosijedadom od kojeg su odigrali meč manje.

Sa druge strane, biće zanimljivo videti kako će Atletiko igrati u završnici sezone i da li će se fokusirati na Ligu šampiona pošto ga to može koštati zauzimanja nekog od prva četiri mesta na tabeli La lige.

Trenutno su peti, ali zaostaju samo bod za četvrtoplasiranim Bilbaom i ukoliko danas slave, pretekli bi Baskijce na tabeli, a takođe treba istaći da im bod ne bi bio dovoljan za to jer ih je Bilbao savladao u prvom delu sezone pa ima bolji skor u međusobnim duelima.

Iako igraju dobro u Ligi šampiona, gde će u četvrtfinalu igrati sa Dortmundom, prvenstvena forma je dosta loša za jorgandžije koje su osvojile samo sedam bodova na poslednjih pet prvenstvenih utakmica. 

Trenutno se nalaze u seriji od dva vezana poraza, a poslednji im je pred pauzu ubedljivo nanela Barsa koja ih je u Madridu ''počistila'' sa 3:0.

U prvom delu sezone Atletiko je savladao Viljareal sa 3:1 i to je bio još jedan u nizu međusobnih susreta večerašnjih rivala na kojem je viđen veliki broj pogodaka i samo jedanput na njihovih minulih pet obračuna je viđeno manje od tri gola na meču.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Pinja, Suareza, Fojta, Teratsa, Morena, Femnije i Reine, a pod upitnikom su Baili, Albiol i Pedraza.

Gost takođe ima problema i Čolo Simeone ne može da računa na Lemara, Vitola i argentinske reprezentativace Molinu, odnsono De Paula, a neizvesni su Hose Marija Himenez i Ermoso.

Remi je često bio pojava na duelima ovih timova (tri od poslednjih pet), a mi verujemo da to može biti i večeras slučaj s obzirom na to da obe ekipe imaju problema sa izostancima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave