"KRSTAŠI" BEZ KVARADONE DOČEKUJU "CRVENE LAVOVE": Gruzija i Luksemburg na dva koraka od ispisivanja istorije

O. M.

21. 03. 2024. u 11:33

GRUZIJA dočekuje Luksemburg u utakmici "staze C" baraža za odlazak na Euro 2024. Pobednik ovog duela sastaće se u finalu sa boljim iz susreta Grčke i Kazahstana.

КРСТАШИ БЕЗ КВАРАДОНЕ ДОЧЕКУЈУ ЦРВЕНЕ ЛАВОВЕ: Грузија и Луксембург на два корака од исписивања историје

FOTO: Profimedia

Utakmica u Tbilisiju, na stadionu "Boris Pajčadze" od 18 časova.

Gruzija, koju predvodi bivši reprezentativac Francuske Vili Sanjol, izvojevala je samo dve pobede u Grupi A u kvalifikacijama za EURO 24, obe protiv slabijeg Kipra. U obe utakmice protiv Norveške i kod kuće protiv Škotske su pružili snažan otpor, samo su ih Španci u obe utakmice nadigrali, a u Tbilisiju i ponizili jer su im naneli najteži poraz u istoriji (1:7).

Poslednji meč u kojem smo gledali gruzijski tim je bio protiv Škotske. Gruzijci su bili domaćini i dali sve od sebe da iznenade goste. Hviča Karatshelia postigao je dva gola za "krstaše" a Škoti su preko Lorensa Šenklanda izjednačili tek u trećem minutu nadoknade. Prvi gol za "tartan armiju" postigao je početkom drugog dela igre Skot Maktomini.

I da su pobedili, ta pobeda Gruziji ne bi donela ništa osim samopouzdanja, aali im je i ovaj rezultat značajan jer su pokazali da mogu da igraju i sa jačim rivalima, a Škoti su ovaj ciklus klvalifikacija odigrali iznad očekivanja i pokazali kvalitet koji ih odavno nije krasio.

Luksemburg je odigrao senzacionalne kvalifikacije i malo je nedostajalo da se direktno plasira u konkurenciji Portugala i Slovačke. Doživeli su samo tri poraza, a onaj od Slovačke kod kuće bio je nesrtećan i nezaslužen. Da su tu pobedili i odigrali malo hrabrije protiv Islanda u gostima sa te dve pobede bili bi drugi.

Primili su naizgled mnogo golova, čak 19, ali samo četir iod tih 19 nije im dao Portugal. Protiv "seleksaa" su igrali hrabro, kao što je trebalo da igraju i protiv Islanda, ali tu im se to nije isplatilo jer su Ronaldo i drugovi iskoristili svaku ukazanu priliku da pobede sa 9:0 i 6:0. 

Dve pobede nad Bosnom i Hercegovinom, pod kojih ona druga od 4:1 posebno, kao i remi bez golova sa Slovačkom u Bratislavi sigurno su veliko upozorenje za Gruziju da im posao nikako neće biti lak, naročito kada se zna da će biti oslabljeni neigranjem popularnog "Kvaradone". Krilni napadač Napolija mora da odsluži kaznu zbog tri žuta kartona, što je veliki hendikep za "krstaše".

NAŠ TIP: 1X&0-2 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)