MILIONERI NE PLANIRAJU DA STANU! "Farmaceuti" su odmakli, ali cilj je top 4

V.D.

02. 02. 2024. u 11:20

U uvodnom meču 20. kola nemačke Bundeslige večeras od 20.30 sastaće se Hajdenhajm i Borusija iz Dortmunda.

МИЛИОНЕРИ НЕ ПЛАНИРАЈУ ДА СТАНУ! Фармацеути су одмакли, али циљ је топ 4

Tanjug/ap

Malo ko je očekivao da će novajlija iz gradića na jugu Nemačke biti ovako uspešan u svojoj debitantskoj sezoni u eliti. Iako su uz Darmštad "najjeftiniji" tim u Bundesligi, puleni trenera Franka Šmita beleže zapažene rezultate. Trenutno se nalaze na desetoj poziciji sa 23 boda, što ih čini bližima plasmanu u kvalifikacije za evropska takmičenja negoli za ispadanje. Šestoplasirani Ajntraht je trenutno na 31 bodu, dok je Keln u zoni ispadanja sa 12 osvojenih poena.

O formi Hajdenhajma govori i podatak da su vezali šest mečeva u ligi bez poraza. Nakon tri pobede u decembru nad Darmštatom, Majncom i Frajburgom u novoj 2024. godini su odigrali tri nerešena meča i to sa identičnim rezultatom 1:1 protiv Kelna, Volfzburga i Hofenhajma. 

Prošlogodišnji šampion "cvajte" je odličan domaćin i čak 17 bodova je osvojio na svojoj "Vojt areni" čiji je kapacitet svega 15.000 mesta, ali je uvek ispunjena do poslednjeg mesta, što daje veliki vetar u leđa fudbalerima ovog tima.

Što se Borusije iz Dortmunda tiče, slobodno možemo reći da je izgubila korak za vodećim dvojcem u borbi za titulu, iako je u novoj godini ubedljiva sa tri trijumfa, ali i pored toga za popularnim "farmaceutima" zaostaje 13 bodova, koji pak "beži" Bajernu za dva boda. "Milioneri" drže četvrto mesto sa 36 osvojenih bodova i cilj je do kraja sezone da se zadrže na toj poziciji ili preuzmu mesto broj tri od Štutgarta kako bi i naredne godine igrali u Ligi šampiona u kojoj su možda i malo iznenadili osvajanjem prvog mesta u "grupi smrti" gde su im rivali bili Pariz Sen Žermen, Milan i Njukasl. 

Puleni Edina Terzića će se u 1/8 finala Lige šampiona sastati sa PSV Ajndhovenom koji je i pored neverovatne forme u domaćem prvenstvu autsajder u dvomeču sa nemačkim predstavnikom.

Prvi i jedini zvanični susret u istoriji ova dva tima su odigrala ove sezone u okviru trećeg kola Bundeslige. Nakon 15 minuta igre Dortmund je vodio sa 2:0 i očekivala se rutinska pobeda "žuto-crnih", ali je Hajdenhajm golovima najboljeg strelca ekipe Erena Dikcija i Klajndista stigao do velikog boda na "Vestfalenu".

U domaćem sastavu večeras neće biti Gimlera,Tomale i Kelera, dok će gosti biti znatno oslabljeni neigranjem Alea, Sanča, Nmeče, Rijersona, Adejemija, dok su pod znakom pitanja Brant, Kobel i Rojs zbog virusa.

Biće ovo jako teško gostovanje za desetkovani Dortmund koji je u sjajnoj seriji rezultata, ali će biti lišen usluga izuzetno bitnih igrača. Pobednika je teško prognozirati na ovom susretu, ali verujemo da golovi neće izostati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024