BAVARCI DUVAJU U VRAT "FARMACEUTIMA": Hofenhajm igra ofanzivan fudbal i prošle sezone je odoleo na Alijanc Areni

O. M.

12. 01. 2024. u 09:45 >> 09:45

MINHENSKI Bajern dočekuje ekipu Hofenhajma u prvoj utakmici 17. kola nemačke Bundeslige.

БАВАРЦИ ДУВАЈУ У ВРАТ ФАРМАЦЕУТИМА: Хофенхајм игра офанзиван фудбал и прошле сезоне је одолео на Алијанц Арени

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na Alijanc areni od 20 časova i 30 minuta.

Bavarski gigant je novu godinu počeo prijateljskom utakmicom u Bazelu sa istoimenim švajcarskim prvoligašem. Meč je završen bez pobednika, rezultatom 1:1, a trener Tomas Tuhel ukazao je poverenje svim igračima u protokolu osim 17-godišnjem levom beku Maksu Heningu. Nesuđeni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović koji je pre dvadesetak dana izabrao da predstavlja Nemačku, igrao je do 67. minuta.

Bajern je drugi u Bundesligi, sa četiri boda iza Bajer Leverkuzena ali i sa utakmicom manje. Dakle, glavni cilj u drugom delu sezone je da se uhvati ekipa Šabija Alonsa koja igra zaista fenomenalno.

Bajern je u nizu od dve pobede u ligi i pobedio je u osam od poslednjih devet utakmica. Jedini poraz u prvenstvu doživeo je od Ajntrahta iz Frankfurta, ubedljivih 5:1, ali to nije i jedini kiks Bavaraca u sezoni jer su prvog dana novembra eliminisani iz DFB kupa jer su izgubili od niželigaša Sarbrikena sa 2:1.

Četrnaest od njihovih poslednjih 15 utakmica je završeno sa tri i više golova a prosek od 4,27 golova po utakmici je najviši u Bundesligi. Taj broj je još veći kada igraju kod kuće – okruglo pet golova po utakmici, s tim što oni daju nešto više od četiri a primaju nešto manje od jednog gola po meču.

Bajern je postigao gol u svakoj utakmici a na sedam je sačuvao svoju mrežu. Hari Kejn je u fantastičnoj formi i već je postigao 21 gol.

Ove sezone, Bajern je neporažen kod kuće, pobedivši u šest od sedam utakmica. Prošle sezone, međutim, nisu uspeli da pobede Hofenhajma, bilo je 1:1 na Alijanc Areni.

Hofenhajm nije u naročito dobroj formi u poslednje vreme. Oni imaju samo jednu pobedu u poslednjih sedam utakmica. Posle 16 utakmica nalaze se na sedmom mestu na tabeli sa 24 boda. Loše igre Dortmunda i Frankfurta u poslednje vreme omogućile su im da ostanu u konkurenciji za plasman u evro-kupove jer im crno-žuti na petom mestu beže samo tri boda.

Hofenhajm, slično Bajernu, igra na veliki broj golova, na njihovim utakmicama pada 3,88 golova u proseku. Čak 15 od njihovih 16 utakmica došlo je GG. Od čega poslednjih 11 u nizu.

Postizali su gol u svakoj utakmici. Sa 32 postignuta gola, Hofenhajm ima peti najbolji napad u ligi, ali je primio čak 30 golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)