VREME JE DA REAL PREKINE POST PROTIV ''ŽUTE PODMORNICE'': Madriđani pobedom mogu do prvog mesta na tabeli

V.M.

17. 12. 2023. u 08:44

U jednom od derbija 17. kola španske La lige, Real Madrid će na ''Santijago Bernabeu'' ugostiti Viljareal (21:00).

ВРЕМЕ ЈЕ ДА РЕАЛ ПРЕКИНЕ ПОСТ ПРОТИВ ЖУТЕ ПОДМОРНИЦЕ: Мадриђани победом могу до првог места на табели

FOTO: AP

Real Madrid je bio pogođen brojnim povredama ključnih igrača poslednjih nedelja, ali je impresivno nastavio da postižu odlične rezultate i doživeo je samo jedan poraz ove sezone u gradskom derbiju protiv Atletika krajem septembra.

Ekipa Karla Ančelotija plasirala se u nokaut rundu Lige šampiona kao pobednik grupe ''C'' sa naksimalnim brojem osvojenih bodova zahvaljujući trijumfu od 3:2 nad Union Berlinom u Nemačkoj sredinom ove nedelje.

Domaćin je prošlog vikenda odigrao nerešeno sa Real Betisom (1:1) u ligi, ali je tim rezultatom ostao drugi na tabeli sa 39 osvojenih bodova, dva poena manje od lidera Đirone koja ima jednu od najboljih kampanja od svih timova iz liga petice.

Ančelotijeva četa je pobedila u 12, remizirala na tri i izgubila jednu od svojih 16 prvenstvenih utakmica ove sezone, a ima i najbolji defanzivni rekord, primivši samo deset golova, što je još impresivnije imajući u vidu da su prvi golman Kurtoa i najbolji štopera Militao odsutni još od avgusta.

''Kraljevi'' će ciljati na pobede nad Viljarealom i Alavesom u poslednja dva meča 2023. godini, a onda bi trebalo da budu pojačani povratkom nekih ključnih igrača u januaru, što bi ih dovelo u savršenu poziciju da se bore za trofeje u drugoj polovini kampanje.

Viljareal je zapravo pobedio u poslednja dva ligaška susreta sa Real Madridom, zabeleživši uspeh na Bernabeuu rezulgatom 3:2 prošle sezone, a poslednji poraz od današnjeg rivala doživeli su u maju 2021.

''Žuta podmornica'' bi zbog toga trebalo da uđe u ovaj meč puna samopouzdanja, ali su prošlog vikenda na svom terenu poraženi od Real Sosijedada sa 3:0, a promenljiva forma tokom čitave sezone im je donela razoačaravajuće 13. mesto na tabeli sa samo 16 osvojenih bodova nakon isto toliko odigranih kola.

Međutim, gost je uspeo da se plasira u osminu finala Lige Evrope, osvojivši grupu ''F'' sa 13 bodova zahvaljujući pobedi od 3:2 nad Renom u četvrtak uveče.

Viljareal je prošle sezone bio peti u najboljem rangu Španije i nije završio niže od sedmog od sezone 2018-19, ali izgleda da će morati da osvoje Ligu Evrope ove sezone da bi obezbedili evropsku akciju za sledeći mandat, osim ako se njihova ligaška forma drastično ne poboljša.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)