DRAMA U ''GRUPI SMRTI'' DOSEŽE VRHUNAC: PSŽ ima sve u svojim rukama, pobeda ga vodi u nokaut fazu Lige šampiona

V.M.

13. 12. 2023. u 09:00

U poslednjem kolu grupne faze najjačeg evropskog takmičenja Borusija iz Dortmunda će ugostiti PSŽ. Meč se igra na ''Vestfalenu'' sa početkom u 21.00.

ДРАМА У ГРУПИ СМРТИ ДОСЕЖЕ ВРХУНАЦ: ПСЖ има све у својим рукама, победа га води у нокаут фазу Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Grupa ''F'' je okarakterisana kao ovogodišnja ''grupa smrti'' nakon žreba i zasigurno je reći da nije razočarala. Borusija je prva pred poslednje kolo sa deset osvojenih bodova i sigurno će igrati u nokaut fazi, ali za drugo mesto se bore preostale tri ekipe koje sve imaju šansu da ga zauzmu.

U pol pozciji su Parižani sa sedam sakupljenih poena i imaju sve u svojim rukama, ako slave igraće u Ligi šampiona na proleće, ali ako remiziraju ili izgube otvara se šansa Njukaslu i Milanu koji su osvojili po pet bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Večerašnji susret će sigurno biti meč sezone za PSŽ kojem bi neigranje u osmini finala Lige šampiona bila prava propast.

U dosadašnjem toku takmičenja četa Luisa Enrikea je pokazala dve strane. Kada igra kod kuće to je dominantna ekipa sa kojom retkom ko može da se nosi i sve svoje bodove je osvojila na ''Parku prinčeva'', a u gostima je potpuno druga situacija i van Pariza su doživeli dva poprilično rutinska poraza od Njukasla i Milana.

Upravo su protiv ''svraka'' u prošlom kolu došli do ključnog boda koji im je omogućio da drže svoju sudbinu u sopstvenim rukama, mada vredi napomenuti da su imali blagu pomoć sudija.

Najblaže rečeno, sumnjiv penal je sviran za ''svece'' u završnici meča nakon igranja rukom Livramenta kojeg je lopta pre toga očigledno pogodila u telo, ali Simon Marčinjak je pokazao na belu tačku, Mbape je preuzeo odgovornost i udarcem po sredini gola ''neutralisao'' je pogodak Isaka iz prvog poluvremena i postavio konačnih 1:1.

Sa druge strane za Dortmund je večeras matematika jasna. Bod ga čuva na prvom mestu koje znači lakšeg protivnika na žrebanju za osminu finala, a poraz ga spušta na drugo mesto u grupi.

Borusija ne dočekuje ovaj meč u dobrom ritmu jer je poslednji trijumf upisala upravo u Ligi šampiona protiv Milana, a nakon toga je tri meča bez pobede, ispala je iz Kupa Nemačke i zauzima za nju slabašno peto mesto u Bundesligi.

Ono što daje vetar u leđa domaćinima je činjenica da svoje najbolje partije pružaju u najjačem evropskom takmičenju. Nanizali su tri pobede u Ligi šampiona i na dva dosadašnja meča na ''Vestfalenu'' ne znaju za poraz, pobedili su Njukasl i remizirali sa Milanom.

Jedina ekipa koja je porazila Dortmund u Ligi šampiona je PSŽ koji je u prvom kolu bio bolji na ''Parku prinčeva'' sa 2:0, a mi verujemo da će i večeras Mbape i družina osvojiti čitav plen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)