NJUKASL IZGLEDA SJAJNO U POSLEDNJE VREME: Može li do trećeg vezanog ligaškog trijumfa na uvek neugodnom ''Gudisonu''?

V.M.

07. 12. 2023. u 08:55

U okviru 15. kola Premijer lige, Everton će na ''Gudison parku'' ugostiti Njukasl (21.00).

ЊУКАСЛ ИЗГЛЕДА СЈАЈНО У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ: Може ли до трећег везаног лигашког тријумфа на увек неугодном Гудисону?

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Evertona su proteklog vikenda savladavši Notingem forest sa 1:0 upisali prvi trijumf od kada im je fudbalski savez nametnuo kaznu od deset poena zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. 

Domaćini su uložili zvaničnu žalbu na tu odluku i još čekaju rešenje, ali dobra vest za njih je što se i pored kazne nalaze nadomak izlaska iz zone ispadanja sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

''Karamele'' su znatno podigle nivo igre u poslednjih mesec i po dana. Slavile su na četiri od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, uz poraz i remi, i da nije bilo kazne, borili bi se za mesto u gornjem domu tabele.

Sa druge strane, gosti takođe igraju sjajno u poslednje vreme. Odigrali su možda i dve najbolje premijerligaške utakmice ove sezone u kojima su savladali Čelsi (4:1) i Mančester junajted (1:0) i zahvaljujući tim trijumfima popeli su se na sedmo mesto na tabeli, a ukoliko danas ponovo slave, mogu da doguraju i do pete pozicije.

Njukasl ima jedan od najboljih napada lige sa 32 postignuta pogotka, a ono što se najviše ističe kod ''svraka'' je sjajna defanziva koja je samo 14 puta vadila loptu iz svoje mreže.

Ono što muči izabranike Edija Haua su igre u gostima, van ''Sent Džejmsis parka'' su odigrali šest utakmica i ostvarili su samo jednu pobedu, odnosno sakupili pet bodova.

Njuka takođe igra i u Ligi šampiona ove sezone, nalaze se u ''grupi smrti'' sa PSŽ-om, Dortmundom i Milanom. Pred poslednje kolo su treći na tabeli i zaostaju dva boda za drugoplasiranim Parižanima, tako da još imaju šanse da se nađu u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

Što se tiče izostanaka sa večerašnjeg meča, kod domaćina neće biti Gomeša i Dele Alija, dok je kod gostiju lista povređenih igrača znatno duža, pa Edi Hau ne može da računa na Botmana, Andersona, Tonalija, Barnsa, Lognstafa, Marfija, Viloka, Vilsona, Poupa, Targeta i Dena Burna.

Prošle sezone Njukasl je u oba susreta savladao Everton, 1:0 i 4:1.

Večeras očekujemo jedan dosta ujednačen meč. Kvalitet je svakako na strani gostiju, ali ovo će im biti četvrti meč u poslednjih deset dana, a verujemo u gol-gol zbog dobrih igara domaćina u poslednje vreme.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)