SRBIN VODI LIBIJU NA MUNDIJAL: "Nepobedivi lavovi" neće imati lak posao u Bengaziju

O. M.

21. 11. 2023. u 11:35

LIBIJA dočekuje Kamerun u derbiju drugog kola grupe D afričke zone kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine. Utakmica se igra na stadionu "Ugo Čavez" u Bengaziju s početkom u 17 časova.

СРБИН ВОДИ ЛИБИЈУ НА МУНДИЈАЛ: Непобедиви лавови неће имати лак посао у Бенгазију

FOTO: Profimedia

Obe reprezentacije su u prvom kolu opravdale uloge favorita. Kamerun je kod kuće ubedljivo savladao ekipu Mauricijusa sa 3:0, dok se Libija mučila na gostovanju Esvatiniju, ali je uspela jednom da probije bunker domaćih i ostvari minimalnu pobedu.

Libija je posle neuspeha u kvalifikacijama za Afrički kup nacija ušla u seriju dobrih rezultata. "Vitezovi Mediterana" su trenutno u seriji od šest utakmica bez poraza. Pobeda nad Esvatinijem bila je prvi izazova za novog selektora, srpskog stručnjaka Milutina Sredojevića, koji je ekipu preuzeo pre nekoliko nedelja, a prethodno je vodio Ugandu s kojom je sporazumno prekinuo saradnju nakon što se ta reprezentacija nije kvalifikovala na AFKON.

Libija nikada nije učestvovala na svetskim prvenstvima.

Kamerun je pobedom nad Mauricijusom prekinuo mini-seriju od dva poraza. Oba, doduše, u prijateljskim utakmicama, dok je izabranicima Rigoberta Songa ovo druga uzastopna pobeda u takmičarskim utakmicama, posle 3:0 protiv Burundija, pobede kojom su izborili plasman u završnicu AFKON-a.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)