"SAJDŽIJE" VEZALE TRI REMIJA: Rumunija i Švajcarska bore se za prvo mesto i "drugi šešir"

O. M.

21. 11. 2023. u 13:30 >> 13:30

RUMUNIJA i Švajcarska odlučiće večeras na nacionalnoj Areni u Bukureštu o pobedniku grupe "I" kvalifikacija za EURO 2024 koji se narednog leta održava u Nemačkoj.

САЈЏИЈЕ ВЕЗАЛЕ ТРИ РЕМИЈА: Румунија и Швајцарска боре се за прво место и други шешир

FOTO: AP/Tanjug

Obe selekcije su kao neporažene posle devet kola zasluženo izborile plasman na završnicu Evropskog prvenstva, ali utakmica ipak nije bez značaja, jer osvajač prvog mesta ide u drugi šešir na žrebu grupa završnog turnira, dok će drugoplasirana ekipa verovatno u četvrti šešir.

Srbiji bi odgovaralo da Švajcarska pobedi ovde i pošalje Rumuniju u četvrti šešir, sa bodom manje od "orlova", ali bi naši momci prešli u treći šešir samo ako i Hrvatska kod kuće izgubi od Jermenije. To na kraju možda i neće biti toliko bitno jer šampion Evrope Italija i Holandija "klackaju" između trećeg i četvrtog šešira, pa je možda bolje biti s njima u šeširu nego da ih izvučemo u grupi.

Rumuniji odgovara i bod u današnjem meču, pošto ima dva boda više od Švajcarske. "Sajdžijama" očigledno nije toliko bitno da li će u treći ili četvrti šešir, jer da nije tako ne bi sebi zagorčali život sa tri uzastopna remija u kvalifikacijama. Švajcarska je podelila bodove sa Izraelom, Belorusijom i timom lažne države "Kosovo". Ti rezultati sigurno nisu plod kalkulacija, jer da Rumunija nije pobedila Izrael u prošlom kolu, Švajcarcima bi sada "visio" plasman na Evropsko prvenstvo.

Rumunija je preskočila prethodni EURO 2020 iako je bila jedan od domaćina, a ovo će joj biti šesto učešće. Najveći uspeh je četvrtfinale 2000. godine. Zanimljivo je da su "trikolori" ispali iz Divizije B Lige nacija gde su bili četvrti u grupi sa BiH, Finskom i Crnom Gorom, a moglo bi da se desi da oni budu jedini iz te grupe koji će učestvovati u Nemačkoj.

Švajcarcima će ovo biti šesto učešće na Evropskim prvenstvima, a i njima je najveći uspeh četvrtfinale, ali 2020. godine.

Treba istaći da Švajcarska, uprkos većem broju nerešenih nego pobeda u poslednje vreme, nije izgubila utakmicu od osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru, kada je doživela pravu katastrofu od Portugala (1:6). U evropskim kvalifikacijama nisu poraženi od oktobra 2019. godine kada je bolja od njih bila Danska (1:0) na Parkenu.

Švajcarska i Rumunija igrale su 14 puta u istoriji. "Sajdžije" imaju jednu pobedu više od "trikolora", pet naspram četiri, uz pet nerešenih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,91) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)